Dotări noi la spital cu sprijinul olandezilor

Prietenii din Olanda ai Spitalului Județean de Urgență Reșița au făcut o vizită în oraș și au lăsat cadouri pentru unitatea spitalicească.

Pentru Spitalul Județean de Urgență Reșița iepurașul a venit cu întârziere, dar cu daruri atât de necesare. În cursul zilei de ieri, spitalul a fost vizitat de membrii organizației „Prietenii din România”, vechi prieteni din Olanda, care au lăsat la spital 100 de computere și monitoare, 11 saltele, paturi de pediatrie, o masă de consultații, scaune rotative și 44 de switch-uri.

Domnii Win Sol, Bote van Dijk și ing. Jeroen Wijnstra, de la spitalul MCL Medical Center  din localitatea Leeuwarden, ne-au făcut o nouă vizită. După 12 ani de colaborare, aceasta este cea de-a 21-a vizită, valoarea donației este de aproximativ 65.000 euro, iar valoarea cumulată a donațiilor de care a beneficiat până acum Spitalul Județean de Urgență Reșița este impresionantă, depășind 2.000.000 euro, lucru pentru care nu putem fi decât profund recunoscători”, explică directorul spitalului, Dumitru Secășan.

Aceiași prieteni olandezi s-au ocupat de-a lungul timpului și de dotarea altor unități medicale din Caraș-Severin, cum sunt spitalele din Caransebeș și Moldova Nouă și o școală din Anina.