Dotare cu MIG 21 la Caransebeș. Vezi ce a spus Marcel Vela!

Ministerul Apărării Naționale a aprobat încă de anul trecut transferul unui avion de luptă în municipiul vecin. Oficialii locali i-au găsit deja utilitatea, astfel că în curând acesta va putea fi admirat atât de caransebeșeni, cât și de cei care străbat orașul, prin zona de centură.

Primăria Municipiului Caransebeș a propus Consiliului Local un amplasament pentru montarea unui avion de luptă MIG 21. Avionul simbolizează, de fapt, tradiția și istoria aviatică a municipiului, potrivit celor care conduc orașul.

„Va fi amplasat la intersecția centurii de ocolire a municipiului Caransebeș, Drumul European 70, cu strada Traian Doda și prelungirea în Strada Aeroportului, ca amplasament, undeva vizavi de actuala unitate militară, în vecinătatea centurii. A fost o dezmembrare de teren propusă Consiliului Local și votată în unanimitate, de 130 de mp, unde vom amplasa soclul și, evident, va fi pus acest monument până la urmă, care va fi un reper important în zona Caransebeșului pentru toți cei care trec pe centură, dar și pentru cetățeni, a declarat primarul Marcel Vela pentru www.expressdebanat.ro.

FOTO: editată digital