Dosare penale pentru porumbeii ciordiți din centrul Reșiței! [VIDEO]

Imaginile scandaloase cu țigăncile care prindeau porumbeii din centrul civic al municipiului reședință de județ pentru a-i duce acasă „să se joace copiii cu ei” au fost văzute și de polițiști! Aceștia au întocmit în consecință un dosar penal la Legea 205/2004 privind protecția animalelor!

Express de Banat a prezentat marți imagini revoltătoare cu două țigănci care prindeau porumbeii din zona fântânii arteziene, le smulgeau cozile pentru a nu putea zbura și îi închideau într-o mașină. Totul cu intenția de a-i duce acasă. Nu pentru a-i pune în oală, s-a apărat una din femeile prinse în flagrant de polițiștii locali, ci pentru a-i închide într-o cușcă și a servi drept jucării vii pentru copiii lor. „Urmare a articolului apărut, ne-am sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de «acte de cruzime față de animale», două femei din Ciuchici fiind cercetate penal”, ne-a precizat Cecilia Dăneț, reprezentantul IPJ Caraș-Severin.

Chiar salvate din mâinile celor două femei, păsările, vreo șase la număr, ar fi avut probabil un sfârșit imediat. Nemaiputând să zboare, ar fi căzut foarte ușor pradă câinilor vagabonzi sau pisicilor. Gabriel Stănucă, directorul Grădinii Zoologice „Ioan Crișan” din Reșița, a reacționat însă imediat. Porumbeii se află acum în îngrijirea personalului de la zoo și, imediat ce vor putea zbura, se vor bucura din nou de libertate.

În tot acest timp, cele două femei vor răspunde penal pentru infracțiuni pedepsite de Legea privind protecția animalelor cu pedepse între 3 luni și un an de închisoare sau amendă.

CITEȘTE ȘI:

 REVOLTĂTOR. Țigani prinși la furat de porumbei în centrul Reșiței! [FOTO/VIDEO]