Atacant la CSM Reşiţa în 1997, Claudiu Balaci marchează în continuare! Taximetristul a găsit o geantă cu peste 50.000 de lei şi a restituit-o păgubaşei!

O bătrână şi-a uitat într-un taxi geanta în care avea 9.500 de euro şi 11.500 de lei, dar a primit-o înapoi de la taximetrist. Norocul ei poartă numele unei foste glorii a fotbalulul reşiţean: Claudiu Balaci (foto, în picioare), în prezent antrenor la A.S. Croaţia Clocotici.

S-a întâmplat în această după-amiază, în Reşiţa. Femeia, în vârstă de 76 de ani, a luat un taxi de la Victoria şi a mers până la cimitirul din Govândari. La coborâre, şoferul, Claudiu Balaci, a ajutat-o să-şi dea jos din portbagaj sacoşa, după care bătrâna şi-a văzut de drum, spre mormântul celui care-i fusese soţ. Era ora 16-16.30. Ce s-a întâmplat mai departe ne-a povestit taximetristul.

„După două ore, am fost anunţaţi prin staţie că a sunat poliţia la dispecerat. Am fost întrebaţi dacă nu cumva am găsit o geantă. Vedeţi că sunt în ea vreo 10 mii de euro şi vreo sută de milioane de lei, ni s-a spus. Întorc capul, iar pe scaunul din spatele meu văd o geantă, veche, uzată. O deschid, iar înăuntru, împăturiţi în ziare, bani! Erau 115 milioane (11.500 lei) şi 9.500 de euro! Am anunţat prin staţie (taxi Favorit, n.r.) şi am mers cu geanta la poliţie. Femeia se afla acolo. S-a făcut proces-verbal de predare-primire, iar bătrâna şi-a recuperat banii. Spunea că îi are din nişte vânzări de terenuri. Mi-a zis «Mulţumesc frumos!» şi apoi am dus-o acasă“, ne-a povestit Claudiu Balaci.

Fostul fotbalist spune că bătrâna a avut mare noroc, în condiţiile în care, până să vină apelul poliţiei către maşinile Favorit aflate în cursă, Claudiu Balaci mai avusese patru-cinci clienţi. „Însă toţi au urcat pe scaunul din faţă. Doar bătrâna se pusese pe bancheta din spate!“

Claudiu Balaci a fost unul dintre atacanţii Metalului în perioada 1997-2000, la ultimii trei ani jucaţi de rosso-neri în prima ligă. A plecat de la CSM Reşiţa la Poli Timişoara în 2000, apoi la echipe mai mici, retrăgându-se din activitatea competiţională în 2008, la 33 de ani, după o accidentare la genunchi şi probleme cu meniscul. Acum este antrenor în campionatul judeţean la A.S. Croaţia Clocotici. Şi taximetrist în Reşiţa.