Doru Octavian Dumitru, în premieră, la Moldova Nouă: „Râsul e cel care ne ţine pe toţi în echilibru”

Unul dintre cei mai importanți comedianți din țară, promotorul stand up-ului în România, Doru Octavian Dumitru a făcut ca sala Casei de Cultură Moldova Nouă să fie plină ochi, spectatorilor citindu-li-se în privire nerăbdarea de a-l vedea pe maestru semnând rețeta garantată a stării de bine.

Anunțul venirii, în orașul de la malul Dunării, a maestrului glumelor care nu îngrașă i-a determinat pe localnici, de la mic la mare, să epuizeze biletele puse în vânzare de instituția culturală de la Moldova Nouă, aceștia lăsând la o parte îndeletnicirile rutinei zilnice, marți, 18 noiembrie, pentru o porție zdravănă de râs, acea stare care „ne ține pe toți în echilibru”, după cum a subliniat, de nenumărate ori, comicul român.

Înainte însă ca publicului numeros să-i fie predată lecția „Cum să faci haz de necaz într-o căsnicie” și nu numai, toți cei prezenți au avut ocazia să urmărească, cu interes, momentul pregătit de tinerele talente din comunitate (elevi ai Liceului Tehnologic „Clisura Dunării”), scenetele: „Fragmente din copilărie”, „Pomul care face ciori” sau „Castravetele” pregătind, emoțional, publicul pentru momentul comic al superlativului absolut.

Odată cu apariția pe scenă a lui Doru Octavian Dumitru, omul a cărui carte de vizită are la bază peste 30 de ani de activitate în lumea comediei, întreaga sală a aplaudat secunde în șir, oamenilor parcă nevenindu-le să creadă că fenomenul comediei românești se află chiar în fața lor.

Timp de mai bine de o oră, protagonistul glumelor de bun gust a făcut publicul sa zâmbească necontenit. De la satirizarea candidaților înscriși în turul al doilea al prezidențialelor, Doru Octavian Dumitru a devenit sfătuitorul bărbaților căsătoriți, comicul indicându-le stâlpilor familiei câteva sfaturi extrem de utile prin care aceștia pot trece cu brio de examenul „Mai bate și tu un cui în casa asta”, inițiat de soții, maestrul atrăgându-le, în același timp, atenția cu privire la următorul lucru: „Niciodată să nu-i răspunzi unei femei cu o altă întrebare! Nu! Răspunzi prin onomatopee. Ești mai câștigat”.

Doru Octavian Dumitru nu a vrut să părăsească scena Casei de Cultură Moldova Nouă fără să mulțumească publicului numeros pentru prezență, acesta îndemnându-i pe oameni să zâmbească mereu pentru că doar astfel „poate fi descoperit copilul care sălășluiește în fiecare dintre noi”.