„Dacă s-a exagerat cu pensiile și salariile, PNL trebuia să lupte”

whatsapp image 2023 04 24 at 15.32.19

Noua conducere de la Palatul Victoria ridică mari semne de întrebare cu privire la modul în care se vor lua anumite decizii de acum încolo, mai ales în privința pensiilor și a salariilor, reducerea acestora putând da naștere unui nou exod al minților luminate și nu numai. Adrian Torma îi urechează pe foștii săi colegi.

În contextul în care, spre exemplu, ar fi diminuate salariile medicilor, dincolo de faptul că întregul sistem medical românesc ar avea de suferit, primarul orașului Moldova Nouă, Adrian Torma, are în față cel mai sumbru scenariu și asta pentru că în urbea pe care o conduce abia, abia a reușit să aducă o echipă de specialiști timișoreni care să-și desfășoare activitatea la spitalul de la malul Dunării. O diminuare salarială ar paraliza întreaga zonă a Clisurii Dunării din punctul de vedere al serviciilor medicale oferite.

„Abia am reușit, cu această majorare de salarii, să putem aduce medici în Moldova Nouă, mai ales că nu suntem neapărat un oraș atractiv sau foarte aproape de Timișoara. Medicii sunt intelectuali și au și alte nevoi zilnice, nu doar să vină la job, să aibă un salariu. A fost foarte greu! Această mișcare a ajutat. Ce o să le spunem noi acum? Trebuie să rămâneți la Moldova Nouă că a venit Câțu cu filozofia lui de a micșora salarii?”, se întreabă edilul.

Totodată, primarul îi transmite ministrului Finanțelor, Florin Câțu, că, dacă se consideră omul potrivit la locul potrivit, „să caute soluții, să producă mai mult” și subliniază că, în ceea ce-l privește venind din mediul privat , acesta nu a căutat niciodată să micșoreze salariile, ci să-și fidelizeze angajați. „Ești bun? Caută finanțe! Vino cu soluții să produci mai mult! Dacă tot ești bun, dacă tot zici noi, dreapta, mediul privat. Eu vin de acolo și niciodată nu m-am gândit cum să micșorez salariile sau anumite cheltuieli obligatorii. M-am gândit cum să măresc veniturile ca să pot oferi atât firmei, cât și angajaților venituri din ce în ce mai bune, să-i fidelizez”.

1000x100 casa brutarului

În același timp, șeful administrației publice locale de la Moldova Nouă le atrage atenția nou-veniților la putere că, „dacă PSD poate a exagerat în unele cazuri, datoria lor era să vină în Parlament și să se lupte, nicidecum să se adune acolo, într-un cotlon, și să facă critică demnă de colțul străzii cu care să poată ieși în presă”.

În ciuda tuturor zvonisticilor sumbre care fac referire la tot felul de austerităţi, edilul are totuși speranța că membrii Guvernului Orban vor avea înțelepciune, dar a mărturisit: „am dubii”. „E un Guvern care-i croit să hrănească niște orgolii și peste 10-15 ani unii din oamenii prezenți azi vor avea trecut în CV că «am fost cândva, câteva luni, o perioadă, ministru»”, a concluzionat, pentru expressdebanat.ro, primarul orașului Moldova Nouă, Adrian Torma.

banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01