Dorința lui Stepanescu s-ar putea îndeplini după gratii! Cu ajutor de la București!

Cuib de vise 1000x100

Unul dintre proiectele neconcretizate ale fostului primar Mihai Stepanescu ar putea deveni în sfârșit realitate! Ideea lui este susținută de Uniunea Salvați România.

În anul 2012, primarul Mihai Stepanescu anunța că dorește să deschidă un penitenciar la Reșița, însă procesul este unul anevoios. Deși s-au făcut demersurile la Direcția Generală a Penitenciarelor, nimic nu s-a concretizat. Utilitatea inițiativei era indiscutabilă, fiind reduse costurile proceselor penale, generând locuri de muncă şi având o serie de implicaţii economice. Nici terenul nu era o problemă, Stepanescu indicând un teren de 5 hectare în Câlnic.

Ideea a fost susținută și de fostul prefect al județului Caraș-Severin, Nicolae Miu Ciobanu, însă sub o altă formă. În Reșița s-a prefigurat construirea unei secții a penitenciarului din Timișoara, în zona fostei unități de rachete. „Am primit o adresă din partea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor din care reiese că sunt interesaţi să facă la Reşiţa o secţie a Penitenciarului «Popa Şapcă» din Timişoara. Rămâne să clarifice cu Primăria Reşiţa situaţia juridică a terenului pe care urmează să se realizeze construcţia”, declara prefectul în anul 2015.

De atunci până acum, totul a rămas la stadiul de dorință, însă discuțiile despre construirea unui penitenciar la Reșița ar putea fi reluate.

STPT job 1000x200

Potrivit Mediafax, USR va depune un amendament la legea bugetului de stat pentru alocarea de fonduri pentru construcţia unor noi penitenciare. Declarația a fost făcută miercuri de deputatul USR Silviu Dehelean, cerând PSD să sprijine amendamentul dacă vor să rezolve problema penitenciarelor.

Cât priveşte timpul necesar construirii unor penitenciare, liderul USR a afirmat că se pot folosi inclusiv spaţiile dezafectate al Ministerului Apărării. „Colegii dumnealor, domnii Ponta şi Şova, spuneau că putem să construim şi autostrada Piteşti-Sibiu în trei ani. Un penitenciar se construieşte mult mai repede. Este o chestiune foarte serioasă. Există unităţi care aparţin Ministerului Apărării, care sunt dezafectate… Dacă vrem să găsim o soluţie pentru suprapopularea penitenciarelor, putem să o găsim şi o putem aplica într-un timp rezonabil. De altfel, numărul de deţinuţi din penitenciare este într-o uşoară scădere, în ultimii doi ani, aşa cum se vede din statisticile oficiale”, a spus Nicuşor Dan, solicitat să comenteze declaraţia ministrului Justiţiei care a afirmat că este nevoie de cinci ani pentru a construi un nou penitenciar.

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/