Dorinel Ungureanu, o nouă abordare pentru tinerii din Anina: „Vrem să facem nişte şcoli de meserii, unde tinerii se pot califica în diferite domenii”

Viceprimarul orașului Anina, candidat pentru scaunul de edil din partea PSD, considerând era cărbunelui deja apusă pentru dezvoltarea economică a urbei, vine cu un proiect nou, gata să coopteze tinerii în domenii ce țin de cerințele pieței.

„În privința proiectelor pe care le vom aborda, acestea vor avea fie suport financiar guvernamental, fie european. Alți bani nu avem. Totodată, am discutat cu ONG-urile din străinătate să facem inclusiv ce am văzut că se practică prin alte localități. Vrem să facem nişte şcoli de meserii, unde tinerii, după opt, zece clase, se pot califica în diferite domenii. Vorbim aici despre: ospătari, bucătari, brutari, cofetari, electricieni, instalatori.”, a precizat fostul liberal.

Actuala viziune a viceprimarului este determinată de faptul că activitatea minieră nu mai are vreo șansă de relansare, ceea ce-nseamnă că singura soluție de dezvoltare a zonei este strâns legată de segmentul turistic: „Trebuie să schimbăm profilul orașului. Trebuie să-l schimbăm, așa cum a renăscut pasărea Phoenix, din propria cenușă. De ce? Pentru că noi, din păcate, pornim de la cenușă”.

(E).