Cosmin Belci: „Mi se pare anormal pentru anul 2020 să nu avem apă și canal în satele comunei”

Tocmai am intrat în ultima săptămână de campanie electorală pentru alegerile locale din 27 septembrie. Candidații își adună cele de pe urmă resurse, încearcă să pună la punct ultimele detalii, pregătesc ultimele întâlniri cu alegătorii, stabilesc amănuntele și trasează sarcini celor din echipa de campanie pentru desfășurarea în bune condiții a procesului electoral.

Cei harnici și cu trecere la alegători par relaxați, cei care au condus primăriile și în mandatul sau mandatele trecute vor încerca să repete isprava.

Cosmin Belci, candidatul PNL la Primăria Turnu Ruieni, se află în fața celei mai mari provocări din viața sa. La cei doar 28 de ani încearcă să-și convingă consătenii să-l voteze. Nu le promite decât lucrurile pe care știe că le poate rezolva împreună cu echipa sa de viitori consilieri locali și prin implicarea sa și a angajaților din primărie în a atrage finanțări europene, dar nu numai.

„Vizavi de infrastructură, cred că sunt necesare și lucrări de consolidare a drumurilor agricole, deoarece majoritatea terenurilor din toată comuna au rămas nelucrate. Din acest motiv, nu poți ajunge cu un utilaj având în vedere că acele utilaje trebuie să aibă ori o tocătoare, ori o coasă, ori ceva prins de el. Râzând, glumind, probabil că, până ajungi la teren, îl pierzi pe drum din cauza gropilor și a bălților”, face haz de necaz Cosmin Belci.

Pentru candidatul PNL lucrurile nu se opresc aici, pentru că problemele trenează de ani buni, în timp ce locuitorii nu beneficiază de minimele condiții de trai.

„Avem foarte mare nevoie de o rețea de apă și canal bine pusă la punct. Sunt sate în comună care nu au rețea de canal și mi se pare un lucru anormal pentru anul 2020, având în vedere că din 2007 suntem parte a Uniunii Europene și s-ar fi putut accesa fonduri europene, mai ales că discutăm de rețeaua de canalizare”, mărturisește Belci.

La întrebarea dacă există și soluții pentru rezolvarea acestor probleme, candidatul liberal spune că: „La ora actuală știu că avem prin PNDL accesate fonduri, nu știu să vă spun care este situația lucrărilor și dacă se poate continua prin același program sau va trebui să accesăm dintr-o altă sursă de finanțare. În opinia mea, surse de finanțare cele mai bune ar fi fondurile europene, mai ales că în presă se vorbește despre o sumă enormă care trebuie epuizată până în anul 2027”.

(E)