Valeria Schelean: „PSD a dat dovadă de cinism și iresponsabilitate politică”

Lovitură economică în timp de criză? Valeria Schelean atacă votul social-democraților în comisiile de muncă și consideră că PSD dă dovadă de cinism în cazul majorării pensiilor cu 40%.

Guvernul Orban este pus în dificultate după ce Partidul Social Democrat a modificat în comisiile de muncă rectificarea bugetară astfel încât pensiile să fie mărite cu 40%. Valeria Schelean spune că impactul bugetar va fi de aproximativ 6,5% din PIB, cu mult peste cheltuiala de 4 miliarde de lei angajată de PNL. „PSD a dat dovadă de cinism și iresponsabilitate politică prin votul exprimat în comisiile de specialitate, referitor la rectificarea bugetară. Parlamentarii socialiști au angajat din pix o cheltuială de circa 65 de miliarde de lei, adică aproximativ 6,5% din PIB-ul național, deși România și întreaga lume se află într-o criză economică generată de epidemia de coronavirus”, a declarat Valeria Schelean.

Chiar dacă majorarea adoptată de Guvernul Orban nu se ridică la suma promisă de social-democrați, Valeria Schelean spune că situația pensionarilor este în atenția liberalilor și că vor căuta soluții pentru a le majora pensiile în momentul în care economia va fi stabilă. „Decizia de creștere a pensiilor cu 14% a fost adoptată de Guvern pe baza analizelor, studiilor de impact și a resurselor efective de care dispunem. În ultimele luni, în ciuda scăderii veniturilor la buget, în ciuda crizei economice globale, Guvernul PNL a găsit resursele pentru a crește pensiile, pentru a crește alocațiile, pentru a aloca bani suplimentari autorităților locale, dar și pentru a susține eficient lupta cu epidemia. Viziunea PNL este că veniturile românilor trebuie să crească în mod echilibrat, pentru toate categoriile. După ce economia își va reveni, cu siguranță se vor găsi soluții pentru majorările pe care știm că pensionarii le doresc și le așteaptă. Demersul parlamentarilor PSD contravine și jurisprudenței constante a Curții Constituționale. CCR a decis că în Parlament nu se pot lua decizii care pun în dificultate finanțele publice ale țării, decizii care riscă să arunce țara în haos. PNL va ataca la CCR toate proiectele cu impact bugetar, fără sursă de finanțare, care pun în pericol stabilitatea economică a României”, a mai spus deputatul liberal.