Donații pentru spital! O elevă de 14 ani dăruiește speranță prin artă

Indiferent de vârstă sau ocupație, fiecare cetățean poate fi de folos în lupta contra COVID-19. O demonstrează Patricia Tărăbuță, elevă la Școala Gimnazială „Eftimie Murgu” din Lugoj, care prin artă sprijină spitalele din Lugoj și Timișoara.

Tânăra lugojeancă pictează cu multă dăruire și talent tablouri impresionante, înfățișând peisaje, portrete, artă abstractă ori peisaje monocromatice, pe care le scoate la licitație pe pagina sa de Facebook, banii adunați fiind donați integral Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, dar și Spitalului Municipal „Dr. Teodor Andrei” din Lugoj.

„Această idee a venit după ce am văzut ce se întâmplă în prima linie. Cadrele medicale nu au parte de resursele necesare pentru lupta cu virusul. Am realizat că pot îmbina utilul cu plăcutul. Pictez de la vârsta de 11 ani și toate aptitudinile mele în acest domeniu mi le-am format singură, nu am nicio pregătire în sensul acesta. Se poate spune că este o trăsătură de familie de la bunica mea, care în trecut participa cu tablourile ei la expozițiile din Timișoara”, a declarat Patricia Tărăbuță.

Tablourile lugojencei sunt realizate cu vopsea acrilică și vopsea pe bază de ulei, pe pânză, iar de la sfârșitul lunii martie, petrecându-și cu folos timpul liber, Patricia are în minte un singur gând: acela de a-i ajuta pe oamenii din prima linie a luptei împotriva coronavirusului să aibă banii necesari pentru echipamente de protecție și alte obiecte necesare.

„Suma adunată până acum este de 1.600 lei, sumă care a fost adunată prin licitațiile de pe pagina mea de Facebook, unde invit cu mare drag oamenii să sprijine sistemul medical care are atâta nevoie de ajutor în aceste momente. Dovada donării este afișată tot pe pagină mea de Facebook”, adaugă tânăra artistă.

Patricia face publice chitanțele aferente fiecărei donații pe care o face spre cele două spitale, astfel încât cei care i-au cumpărat tablourile și se bucură de arta sa pot fi siguri ca banii ajung exact acolo unde sunt necesari.