Donație importantă pentru bolnavii de cancer de la Spitalul Municipal din Timișoara

Bolnavii de cancer de la Spitalul Municipal sunt evaluați într-un timp mult mai scurt, datorită unui aparat donat în urma unui proiect demarat de Academia Mămicilor din Timișoara.

Atunci când un pacient face chimioterapie, corpul său poate avea diverse reacții, printre care scăderea pH-ului.

„În Timișoara, la Spitalul Municipal, din păcate acest test se putea face o dată la două zile, iar în weekend nu era disponibil. Suntem extrem de bucuroși că prin sprijinul sponsorului nostru am reușit achiziția sistemului EPOC, în valoare de 33,372.66 RON și donarea acestuia către Spitalul Municipal Timișoara – Clinica de Oncologie, acolo unde cadrele medicale vor putea face analize și oferi rezultate în doar câteva minute”, au transmis reprezentanții Academiei Mămicilor din Timișoara.

După o sesiune de practică, cadrele medicale sunt pregătite să evalueze starea de sănătate a pacienților și să îi ajute, mult mai repede, în tot procesul de diagnostic și tratament.

„Am reușit să facem un pas mic, dar atât de mare pentru pacienții cu diagnostic oncologic. Când intri într-o clinică de oncologie, în general te încearcă sentimente grele, apăsătoare, deoarece vezi suferința și neputința oamenilor care sunt acolo la tratament. Vizita noastră a fost una mai plină de speranță. Așteptam acest moment de foarte mult timp, deoarece exista o nevoie foarte mare de evaluare rapidă a stării de sănătate a pacienților cu un diagnostic oncologic, fără a fi nevoie să se aștepte câteva zile pentru rezultate urgente”, au mai transmis reprezentanții Academiei Mămicilor din Timișoara.

Dacă doriți să susțineți proiectul „Împreună învingem Cancerul”, pentru achiziția unui al doilea aparat și al cărui cost se ridică la peste 11.000 de euro, o puteți face printr-o donație în contul AMT, iar pentru sponsorizări puteți trimite un email la adresa: contact@academiamamicilor.com.

Date cont AMT:

Asociația Academia Mămicilor din Timișoara – Centru de Educație, Cercetare și Asistență Socială

Cont: RO18BRDE360SV38907053600

CIF: 33102961

Descriere tranzacție: „Împreună învingem cancerul”

tmc 640