Aproape să înceapă. Primăria a semnat contractul pentru lucrările la Centrul MultipleXity

curte fin multiplexity

Primăria Timișoara a semnat contractul de execuție pentru viitorul centru pentru artă, tehnologie și experiment MultipleXity. Pentru demararea lucrărilor mai este nevoie de încheierea unui contract pentru partea de supervizare, respectiv dirigenția de șantier.

Contractul de execuție a fost semnat cu asociația de firme Rogera Prest COM SRL (lider de proiect) și Rogera SRL (asociat).

„Până la sfârșitul anului vom avea un nou spațiu amenajat pentru evenimente culturale în aer liber, la actualul Muzeu Corneliu Mikloși. Va fi unul din punctele de interes pentru anul Capitalei Culturale. Spațiul va fi amenajat după un concept îndrăzneț, cu mult spațiu verde și amenajări de calitate, care să pună în valoare moștenirea istorică a locului.”, a declarat Dominic Fritz, primarul Timișoarei.

multiplexity faza i

Multiplexity este împărțit în două faze de implementare. Acest obiectiv de investiții reprezintă faza I de lucrări și prevede reabilitarea ansamblului exterior de la Muzeul Corneliu Mikloși. Intervențiile vor fi realizate cu păstrarea caracterului tehnic al locației, inclusiv toate elementele aferente șinelor de tramvai. Pavajul, mobilierul și iluminatul vor fi modernizate pentru a crea un spațiu dedicat acestui viitor nucleu creativ din Timișoara.

1000x100 casa brutarului
celtic transilvania 1000x100px

Investiția prevede modernizarea și realizarea de: 2.408 mp de suprafață pavată cu piatră naturală, 1.012 mp de suprafață vegetală și 857 mp de suprafață plantată cu graminee și plante perene. 19 arbori vor fi plantați, iar cei 3 pini maturi existenți vor fi păstrați.

Prin dosarul de candidatură la titlul de Capitală Europeană a Culturii, Timișoara s-a angajat la realizarea unor obiective de infrastructură culturală, unul dintre acestea fiind Centrul MultipleXity. Acesta va răspunde nevoilor municipiului pentru spații culturale cu capacitate mare, ce pot găzdui evenimente sau expoziții de mari dimensiuni.

Valoarea lucrărilor de execuție este de 2,3 milioane lei (TVA inclus). Termenul de realizare a investiției este de 6 luni de la ordinul de începere a lucrărilor.

banner maxagro