Orașul lui „nu se poate”. Primăria nu reușește să îl convingă pe constructorul de la fântâna cu pești să termine lucrările

Plenul Consiliului Local Timișoara a fost din nou presărat cu ironii aruncate între liberali și USR-iști. De această dată, în discuție au fost lucrările de la fântâna cu pești din centrul orașului, lucrări care ar fi trebuit să fie gata în luna februarie a acestui an. Viceprimarul Timișoarei a admis că antreprenorul responsabil de șantier nu își onorează contractul și că există inclusiv varianta depunerii unei plângeri penale.

„Să știți că gardul ăla pictat (n.r., așezat în jurul fântânii în reconstrucție) are și el răbdarea lui și va pica într-o zi. Chiar nu putem face mai mult…”, a spus consilierul local PNL Simion Moșiu, într-o interpelare adresată viceprimarului USR Ruben Lațcău.

În replică, Lațcău i-a explicat că antreprenorul nu își face treaba, așa cum o cere contractul încheiat. Nu fără a-i aminti și că acesta este membru PNL.

„Noi am făcut o adresă săptămâna aceasta către Direcția de Cultură, în care informăm că respectivul antreprenor nu-și îndeplinește cauzele contractuale. A ieșit din termenul contractual și, mai mult decât atât, suntem în punctul în care riscăm să avem un monument de for public al Timișoarei vandalizat. Dumneavoastră mă puteți ajuta cu această problemă. Respectivul antreprenor este un coleg de partid cu dumneavoastră, se numește Jitcov Deian, are mai multe contracte cu primăria și niciunul nu le-a dus la îndeplinire cu succes. Este, cred, al treilea contract, pe care această firmă, JDI Consult îl are cu Timișoara. Vom face o plângere penală și vom reintra în posesia fântânii și o vom reabilita. Îmi pare rău că aceste legături contractuale pe care nu vrem să le detaliem creează dezavantaje pentru noi toți.”, i-a replicat viceprimarul Ruben Lațcău.

1000x100 casa brutarului
celtic transilvania 1000x100px

Până una alta, este al treilea an în care timișorenii nu se pot bucura de fântână, un simbol al Timișoarei. Lucrările au început în iunie 2020 și vizează refacerea bazinului, a instalațiilor electrice, hidraulice și realizarea unui nou concept de jocuri de lumini și apă. Obiectivul a fost realizat în 1957.

CITEȘTE ȘI: Decepție înainte de recepție. Fântâna cu pești din centrul Timișoarei, încă în șantier

banner maxagro