Spitalul Județean din Timișoara a primit o donație substanțială din partea a două companii private, din care a achiziționat mai multe echipamente și materiale necesare pentru îmbunătățirea capacității de reacție a spitalului la numărul mare de pacienți ce se prezintă cu infecții cu SARS-CoV-2.
Bătăliei pe care medicii de la Spitalul Județean din Timișoara o duc pentru salvarea pacienților infectați cu Covid-19 s-au alăturat Continental Anvelope Timișoara și Continental România, cu o donație de 18.000 de euro. Cu acești bani au fost cumpărate echipamente destinate triajului pacienților cu Covid-19 care ajung la UPU, s-a achiziționat un container care urmează să fie amplasat în zona de triaj a bolnavilor și s-a realizat extinderea rețelei de oxigen medicinal din clădirea spitalului către cele două containere existente în prezent și folosite ca sală de așteptare.
„Majoritatea pacienților care ajung în Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului nostru vin cu forme moderate sau severe de COVID-19 și necesită ventilație asistată. Prin extinderea rețelei, practic, putem să le asigurăm fluxul suplimentar de oxigen de care au nevoie. Mai mult, pentru protejarea pacienților aflați în procedură de triaj în UPU, am achiziționat o perdea electrică cu aer cald monofazat.”, a declarat Mihai Grecu, șeful Unității de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean.
Donația vine de la două companii cu mii de angajați, care au avut la rândul lor de suferit din pricina pandemiei de coronavirus.
„Toate eforturile pe care le-am depus în decursul ultimilor doi ani au fost în folosul comunității, al pacienților. Nu dorim să facem rabat la dotări sau lucrări pentru a putea asigura o calitate optimă a îngrijirilor pe care le acordăm tuturor. Mai mult, am dorit mereu să ne asigurăm că absolut toți pacienții care ni se adresează pot beneficia de îngrijiri, indiferent de patologia cu care se prezintă. Aceste donații ne-au ajutat tocmai în acest scop – să îmbunătățim capacitatea de triaj, să îmbunătățim condițiile oferite atât din punct de vedere medical cât și al cazării. O sumă ce poate părea mică, dacă este investită cu planificare atentă, poate face o diferență mare.”, a declarat Raul Pătrașcu, managerul Spitalului Județean din Timișoara.