Televizor donat bolnavilor de la Marila

Spitalul de la Marila este de multă vreme în atenția autorităților, care încearcă în continuare să găsească surse de finanțare pentru reabilitarea lui. Condițiile grele în care sunt cazați oamenii, dar și problemele de sănătate pe care aceștia le au, l-au determinat pe edilul-șef al orașului Oravița să găsească o soluție, prin care să le îndulcească existența.

Dumitru Ursu, primar al Oraviţei din vara acestui an, lucrează în interesul cetăţenilor cu un entuziasm ieşit din comun. Sensibil la nevoile şi problemele oamenilor care l-au învestit cu votul de încredere, edilul-şef a dovedit că are suflet mare, dar şi proiecte importante prin care oraşul să-şi recapete identitatea.

Spitalul de la Marila, unde până nu de mult erau îngrijiți sute de bolnavi, s-a transformat încet, încet într-o ruină. Acum mai sunt internate acolo aproximativ 50 de persoane, bolnavi sau bătrâni. Primarul Ursu a fost în vizită la aceștia pentru a sta de vorbă cu ei, pentru a le asculta problemele și pentru a le oferi o mică bucurie. Oamenii internați la Marila au avut parte de un prânz festiv şi de o mare surpriză. Pentru a le mai îndulci suferința și traiul greu pe care îl au, Dumitru Ursu a făcut un gest deosebit. Astfel, televizorul din biroul primarului a ajuns în sala de mese a spitalului din Marila, iar de el se vor bucura de acum înainte toți cei care sunt internați acolo.

“Nu e nimic ieşit din comun. Pur şi simplu am vrut să văd un zâmbet pe chipul acelor oameni. Am renunţat la televizorul din biroul de la Primărie fără să stau prea mult pe gânduri. Le promit că-i voi mai vizita şi cu alte ocazii şi că voi încerca să le fac traiul mai bun”, a declarat primarul Ursu, pentru “Express de Banat”.

Comments

  1. Un gest foarte frumos. Felicitari si la mai mare. Evident, daca ramanea nemdediatizat ar fi fost si mai frumos, dar e bine si asa!