Vezi aici cum au reacționat autoritățile!

Indiferent de câte evenimente au avut loc în 2012, reprezentanții autorităților județene au reușit să facă față cu brio la provocări. Jandarmii, polițiștii și pompierii au rezolvat o serie de evenimente, de la cele trei ture de alegeri, la nămeți sau alte incidente.

Anul ce tocmai se încheie a fost solicitant pentru autoritățile de pe raza județului. Inspectoratul de Jandarmi Județean Caraș-Severin a organizat 3059 de misiuni pentru menținerea ordinii publice, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Semenic” Caraș-Severin a intervenit numai în aceste zile de Crăciun la 18 cazuri, iar Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră a descoperit peste 400 de fapte ilegale la granițele țării de pe raza județului.

Cele trei rânduri de alegeri au scos în stradă, indiferent de vreme, reprezentanții celor patru instituții M.A.I., fie pentru a preveni și conștientiza cetățenii cu privire la consecințele votului ilegal, fie pentru a fi prezenți în secțiile de votare.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Zăpada a dat și ea bătăi de cap autorităților, atât la începutul anului cât și acum câteva sătpămâni. În ceea ce privește infracțiunile, chiar dacă s-au întâmplat nenumărate încălcări ale legii, procentul contrabandei cu țigări a scăzut, la fel și cel al delincvenței juvenile.

Chiar și așa, autoritățile județene au reușit să mențină liniștea pe raza județului și să rezolve toate cazurile de infracțiuni, minore sau majore. Tocmai de aceea, județul Caraș-Severin este și la nivel național printre cele mai liniștite. „Județul nostru este unul liniștit, deși multe evenimente, nu avem nicio crimă cu autor necunoscut. Dorim să îl păstrăm și în continuare la fel”, preciza într-o conferință de presă comisarul șef dr. Grigore Stolojescu, șeful Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin.

La ultima ședință de Colegiu Prefectural, chiar și prefectul județului Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu, a ținut să le mulțumească tuturor reprezentanților prezenți la ședință pentru buna desfășurare atât a evenimentelor organizate pe parcursul anului, a campaniilor electorale, cât și pentru diminuarea efectelor evenimentelor meteorologice neprevăzute.

Procesul electoral s-a desfășurat fără probleme majore, iar acest lucru a fost posibil datorită activității salariaților celor patru instituții M.A.I. și a cooperării dintre acestea. Iar când am avut probleme cu drumurile, tot ei au făcut posibil ca efectele intemperiilor să nu se lase cu urmări”, a declarat Silviu Hurduzeu, prefectul județului Caraș-Severin.

banner 970 x 250