„Domnul Novăcescu ne va reprezenta cel mai bine în confruntarea de la Oraviţa”

Câștigarea celei mai mari primării din zona Văii Carașului de către Partidul Național Liberal nu pare un lucru greu de materializat – după cum dă de înțeles primarul comunei Răcășdia, Mirco Ilie Lechici, asta în ciuda faptului că unii edili au fost reticenți vizavi de acest subiect, mai ales că primarul în funcție pleacă cu un anumit avantaj în bătălia pentru obținerea unui nou mandat.

Cum alegerile locale din acest an se apropie cu pași repezi, fiecare partid politic din Caraș-Severin a căutat să își angreneze în competiția electorală cei mai buni candidați cu scopul de a câștiga șefia cât mai multor UAT-uri dintre cele 77 existente. Astfel, dacă la nivel național, liberalii se pot considera pe val, nu despre același lucru se poate vorbi la nivel local, întrucât există încă orașe și comune unde doar munca și perseverența pot contribui la schimbarea unui bazin electoral de Stânga. Este și cazul orașului Oravița, condus actualmente de social-democratul Dumitru Ursu.

În ciuda faptului că unele voci au căutat să fie sceptice în privinţa triumfului taberei liberale în orașul de pe Valea Carașului, motivele fiind destul de simple: electorat capricios, atuurile actualului primar, totuși șeful administrației publice locale din Răcășdia nu vede aici un deznodământ în nuanțe gri, acesta având încredere că Doru Novăcescu, candidatul PNL pentru primăria Oravița, va obține un scor notabil la urne, ba chiar ar putea să devină noul lider al orăvițenilor pentru următorii patru ani.

„Dintre cei șase-șapte candidați care vor fi pe liste la Oravița, candidatul nostru este la un scor foarte bun față de primarul în funcție. După sondajul pe care l-am făcut, domnul Novăcescu ne va reprezenta cel mai bine în competiția de la Oravița. Cu un pic de mobilizare, o strategie bună, cu muncă, eu zic că se poate câștiga și Oravița.”, a declarat, pentru expressdebanat.ro, edilul liberal al comunei Răcășdia, Mirco Ilie Lechici.