„Domnilor consilieri, fiți mândri că în mandatul dumneavoastră s-a deschis un aeroport, la Caransebeș! Atât aș fi vrut să vă spun!”

Gabriel Olariu a redeschis aeroportul din Caransebeș, pe care nu cu mult timp în urmă se făcea agricultură și se pășteau animale, dar asta nu înseamnă că le pasă prea multora. Cu această convingere și, în același timp, dezamăgire, a plecat omul de afaceri ieri, de la ședința Consiliului Județean Caraș-Severin!

Atât de clară și elaborată a fost informarea întocmită de către secretarul județului cu privire la concesionarea obiectivului către SC Aeroportul Caransebeș SA, încât nimeni n-a mai avut ceva de lămurit. Niciun consilier județean nu a avut vreo întrebare, vreo curiozitate legată de ceea ce Olariu tot anunță că face și că vrea să facă în continuare la Caransebeș. Dezamăgitor pentru omul de afaceri care se încăpățânează să aducă avioanele cu turiști în Banatul Montan. „Consilierul județean Cojocariu a venit să vadă la fața locului săptămâna trecută despre ce e vorba, i-am prezentat lucrările care se fac acolo. Am venit la ședința de luna aceasta a Consiliului Județean, pentru că știam că e o informare pe ordinea de zi. Mă așteptam la o discuție pentru că eu nu am avut niciodată ocazia să discut cu consilierii județeni, am discutat doar cu executivul, cu președinte, vicepreședinții și secretarul juridic. Am fost surprins să văd că, de fapt, ieri a fost doar o jumătate de informare, adică nu e o informare completă. Mi s-a confirmat încă o dată că în concepția unor domni de la Consiliul Județean relația noastră este percepută doar ca o relație de tip imobiliar, adică ți-am dat un teren, tu trebuie să plătești o redevență, când nu îți mai plătesc redevența, te dau afară sau cam așa ceva”, a declarat Gabriel Olariu pentru expressdebanat.ro.

Acționarul majoritar al SC Aeroportul Caransebeș SA și-ar fi dorit o altă atitudine, un alt interes din partea celor care, cel puțin teoretic, sunt preocupați de situația județului. A plecat dezamăgit, dar nu resemnat. Merge în continuare pe cont propriu și va aduce cer senin la Caransebeș pentru aeronave de pasageri și cargo. „Eu aveam un mesaj de transmis consilierilor județeni, aș fi vrut să le spun să fie mândri că, în timpul mandatului dumnealor, după 15 ani, la Caransebeș s-a deschis un aeroport. Asta le-aș fi spus! Le-aș mai fi spus că s-a deschis și prima școală privată de mecanici de avioane din România, de mecanici care vor putea lucra oriunde în Uniunea Europeană. Se deschide acuma și mi-ar fi plăcut să pot să le spun că pe 15 noiembrie dorim să inaugurăm clădirea aerogării, iar vineri, 20 noiembrie, vrem să facem prima cursă charter București – Caransebeș, cu turiști la schi, la Muntele Mic, și înapoi cu cetățeni din zonă care vor să meargă pentru un weekend la București să facă turism de business. Aș fi vrut să le spun și asta. Nu m-a întrebat nimeni, nimic! O spun la dumneavoastră, mesajul meu la încheiere de mandat pentru ei este să fim mândri că am reușit să redeschidem după 15 ani Aeroportul Caransebeș!”, a mai spus Gabriel Olariu pentru expressdebanat.ro.