Nicolae Robu anunță că Timișoara va avea tramvaie ”de top mondial”: ”Vrem un parc auto format numai din mijloace de transport cu zero poluare chimică”

Primarul Nicolae Robu a declarat că își dorește un transport public 100% nepoluant în Timișoara. În context, edilul local anunță din nou că orașul va avea 42 de tramvaie noi de ”top mondial”, iar traseul liniei 4 pe ruta Bulevardul Cetății – Calea Torontalului va fi reabilitat. 

„Niciodată în istoria RATT nu s-au alocat atât de mulți bani pentru a avea un parc auto corespunzător. Nu suntem încă mulțumiți de ce avem în parcul auto, știți bine că avem în derulare un contract prin care vom achiziționa până la 42 de tramvaie ultramoderne de top mondial, jumătate finanțate pe fonduri europene. Dacă vom avea oportunități să suplimentăm fondurile europene le vom suplimenta, dacă nu, vom susține din bugetul local achiziția în continuare de tramvaie până la valoarea de 42, pentru că tramvaiul reprezintă un mijloc de transport ecologic. Noi vrem ca într-un timp cât mai scurt să avem un parc auto format numai și numai din mijloace de transport cu zero poluare chimică”, a declarat Nicolae Robu.

Tot la capitolul transport în comun, Primăria Timișoara anunță că a semnat un contract cu Porr Construct pentru reabilitarea liniilor de tramvai și modernizarea tramelor stradale pe traseul 4 – Bulevardul Cetății-Calea Torontalului. Valoarea proiectului se ridică la aproximativ 70 de milioane de lei și are o durată de execuție de 36 de luni.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

„Zona cuprinde traseul care se desfăşoară pe bulevardul Cetăţii, de la intersecţia cu Calea Bogdăneştilor până la intersecția cu Calea Torontalului, inclusiv bucla de întoarcere, cu respectarea traseului prevăzut în Planul Urbanistic General”, transmite primăria. Proiectul include modernizarea întregului ansamblu rutier și a liniilor de tramvai, inclusiv rețelele edilitare stradale, subterane și supraterane de pe bulevardul Cetății, amenajarea de trotuare, piste pentru biciclete și zone verzi.

(E)

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/