Dominic Fritz respinge informațiile potrivit cărora ar fi vrut să demisioneze din funcție: „Eu sunt primarul Timișoarei și voi fi primarul Timișoarei”

Primarul Timișoarei neagă informațiile care circulă în spațiul public și potrivit cărora ar fi intenționat să demisioneze din funcția dobândită în urma alegerilor din toamna anului trecut. „Sunt informații făcute de unii care visează că o să revină în curând la butoane”, a spus, râzând, Dominic Fritz. 

„Aceste informații care au apărut sunt false, făcute presupun de unii care visează că o să revină în curând la butoane. Asta nu este cazul. Eu sunt primarul Timișoarei, voi fi primarul Timișoarei.”, a spus Dominic Fritz.

Mai mult, actualul primar al Timișoarei spune că vizează încă o candidatură la alegerile viitoare.

„Voi candida în 2024 să fiu primarul Timișoarei și sunt concentrat să fac ceea ce trebuie pentru ca acest oraș să își atingă tot potențialul. Nu m-am gândit absolut nicio secundă să renunț la această misiune pentru că iau foarte în serios încrederea pe care am primit-o.”, a explicat Fritz.

1000x100 casa brutarului

În ultimele zile de proteste în Timișoara, manifestanții s-au strâns la miezul nopții în fața imobilului în care locuiește primarul Dominic Fritz și i-au cerut demisia, nemulțumiți de votul favorabil al acestuia de carantinare a orașului de pe Bega. Fritz spune că nu se lasă intimidat de aceste solicitări.

„Știu că încrederea pe care am primit-o de la timișoreni a deranjat multe grupuri de interese, iar transparența la care lucrăm în Primăria Timișoara îi sperie pe mulți. Rezultatul: aceiași oameni care recent clamau că nu locuiesc în Timișoara s-au adunat noaptea trecută în fața casei mele pentru a mă înjura. Nu mă vor intimida. Aceste persoane nu își doresc un dialog. Sunt împinse de la spate de niște extremiști care declară public că doresc libertate pentru toți, dar în același timp promovează un discurs violent, xenofob și antieuropean – adică profund anti-timișorean. Nu, Timișoara nu-i a lor.”, a spus primarul după prima noapte de proteste din Timișoara.

CITEȘTE ȘI: Fritz: „O femeie m-a întrebat dacă eu cred în virus sau în Dumnezeu. Alegerea aceasta este una falsă și are scopul să ne dezbine”