FOTO. Muniție neexplodată din cel de-Al Doilea Război Mondial, găsită de un timișean în timp ce săpa în grădină

120 de elemente de muniție rămasă neexplodată din cel de-Al Doilea Război Mondial au fost găsite într-o gospodărie din localitatea Beregsău Mare, anunță ISU Timiș. 

Proprietarul a sunat la 112 de îndată ce a făcut descoperirea. Un echipaj pirotehnic din cadrul ISU Timiș și un echipaj de poliție s-au deplasat de urgență la fața locului.

„În timp ce săpau pentru a extrage mina antitanc, pirotehniștii și-au dat seama că în apropiere se află mai multe elemente de muniție și au balizat toată zona. La lăsarea serii, după vreo 4 ore jumătate de lucru, pompierii și-au adunat echipamentele și elementele extrase și au plecat spre unitate, lăsând locul intervenției în paza poliției. Astăzi, la ora 06:30, echipajul pirotehnic s-a întors la locul intervenției și au continuat activitatea pentru asanarea muniției. După mai multe ore de lucru, aceștia au reușit să facă bilanțul intervenției și au realizat că au extras 120 de elemente de muniție rămasă neexplodată, printre care: 21 bombe aruncător, 21 bucăți mine anti-tanc, două bombe aruncător, un proiectil, 64 focoase mină anti-tanc și 11 focoase bombe aruncător.”, a transmis ISU Timiș.

Toate elementele de muniție au fost transportate, depozitate în siguranță și urmează a fi distruse.

Foto: ISU Timiș