Dominic Fritz propune ca fondurile pentru Timfloralis să meargă la școli

explo 1000x200

Dominic Fritz propune redirecționarea fondurilor pentru Timfloralis către achiziționarea de tablete pentru școli. Candidatul USR la Primărie spune că 2.500 de elevi din mediul urban sunt deconectați de la comunitatea școlară din cauză că nu își permit dispozitive care să le asigure conexiunea la internet.

Candidatul USR la Primăria Timișoara este preocupat de situația elevilor fără dispozitive pentru conectarea la internet pentru a urma cursurile online. Dominic Fritz spune că 2.500 de copii sunt izolați de comunitatea școlară de când au fost suspendate orele din cauză că nu își permit o tabletă sau un laptop. „Cât valorează viitorul? Aproape 2.500 elevi din zona urbană a județului Timiș (deci mulți din Timișoara) nu au cu ce se conecta la internet. Ei sunt de câteva săptămâni rupți de colegii lor, de profesorii lor. Nu știm nimic de ei. Ei nu pierd doar niște ore, ci și conexiunea cu societatea. Iar noi riscăm să creștem o generație lăsată în voia soartei. Riscăm, în anul 2020, să pierdem elementul definitoriu al civilizației moderne: educația obligatorie pentru toți copiii, indiferent de familia în care s-au născut.”, a declarat Dominic Fritz.

Useristul preia ideea administrațiilor locale din Cluj, Oradea și Reșița, care au alocat fonduri pentru dotarea școlilor cu tablete care să le fie împrumutate elevilor cu condiții modeste. Fondurile identificate de Dominic Fritz sunt banii atribuiți către festivalul Timfloralis, care nu s-a mai organizat. 250.000 de euro au fost alocați pentru festival, aproape aceeași sumă atribuită de primarul Boc pentru achiziționarea de dispozitive pentru școli. „Pentru Timișoara, propun un program de urgență pentru educație digitală. Într-un prim pas, trebuie să dotăm școlile cu tablete, ca să le împrumute elevilor care momentan nu au acces. Nu e ideea mea. La Cluj s-au alocat 269.000 Euro pentru tablete. La Reșița –peste 100.000 Euro. La Oradea – 80.000 Euro. În Timișoara, weekendul trecut, trebuia să se întâmple festivalul Timfloralis. Primăria a alocat peste 250.000 Euro pentru asta. Dacă la un moment dat a existat o majoritate în Consiliul Local pentru 3 zile de flori frumoase, nu putem să găsim o majoritate acum pentru o investiție adevărată, urgentă, necesară pentru elevii orașului? Cât valorează viitorul? 250.000 Euro cu siguranță, zic.”, a încheiat candidatul USR.