Dominic Fritz: „O să fie căldură în această iarnă, dar va însemna un efort bugetar uriaș pentru Timișoara”

Proaspătul primar al Timișoarei caută soluții pentru limitarea costurilor generate de compania de termoficare Colterm. Dominic Fritz îi asigură pe timișoreni că vor avea căldură în locuințe, în această iarnă.

„O să fie căldură în această iarnă, dar orașul Timișoara nu poate să fie liniștit că acest lucru nu va însemna un efort uriaș bugetar. Suntem acum într-o situație în care prelungim contractul de gaz în fiecare săptămână, la un preț foarte foarte mare. Am convocat o întâlnire pentru că trebuie să găsim o soluție financiară destul de rapidă. Încă facem aceste analize, dar e foarte clar că, Colterm trebuie să supraviețuiască, dar ne costă prea mult acum și trebuie să găsim o cale cum aceste costuri pot fi limitate la un nivel suportabil pentru orașul Timișoara.”, a declarat Dominic Fritz.

Pentru încălzirea în această iarnă, cei de la Colterm spun că au în stoc 60 de mii de tone de cărbune.

leader board 728 x 90 px

La începutul lunii trecute, Nicolae Robu vorbea despre problema Colterm cu care se va confrunta administrația Fritz. „La Colterm se merge târâș-grăpiș. Sunt datorii care atrag și penalități. Când am plătit datoriile istorice atunci făceam datorii noi și oricum procedam nu reușeam să o scoatem la liman. Trebuie un ajutor guvernamental. Nu l-am primit decât la începutul mandatului meu numărul 1, vreo 80 de milioane, s-au făcut niște compensări. Colterm mereu invocă pierderi induse tehnologice și financiare și pretinde – sunt nenumărate memorii depuse- stingerea unor astfel de datorii. (…) Eu am încercat să țin în viață societatea Colterm pentru că numai cu un sistem centralizat poți valorifica resursele regenerabile.”, explica Robu în octombrie.

CITEȘTE ȘI: Robu nu îi întoarce spatele lui Fritz: „Ce, era să pregătesc o situație proastă pentru un nou mandat al meu? Nu mi-am închipuit vreo clipă că voi pierde alegerile”