Dominic Fritz își oferă ajutorul pentru a testa cât mai mulți suspecți de coronavirus! „Cumpărăm noi testele și le donăm autorităților”

De la 300 la 3.000?! Dominic Fritz crede că numărul real al românilor infectați este mult mai mare și necunoscut din cauza modului în care sunt testați cetățenii. Momentan, doar pacienții care prezintă simptome sau care vin din zone de risc dau probe pentru a fi analizate în laborator. Useristul spune că pacienții asimptomatici sunt un risc pe care testele rapide îl elimină. Fritz se oferă, împreună cu ONG-urile timișorene, să cumpere testele și să le doneze autorităților.

Dominic Fritz estimează un număr mult mai mare al infecțiilor de coronavirus în România. Useristul se bazează pe un studiu apărut în publicația de știință ScienceMag.org, conform căruia aproximativ 86% din cazurile totale de infecții în China au rămas neidentificate. Fritz crede că cifra reală a infecțiilor din țară se ridică la 3.000. „A ieșit zilele astea un studiu care ne confirmă că în primele săptămâni ale epidemiei, în China, 86% dintre cazuri au rămas nedescoperite! Deci dacă 10 oameni au virusul, noi știm doar de unul! Asta ar însemna că cifra reală a cazurilor din România este mai degrabă undeva la 3.000, nu la 300. Mulți dintre oamenii aceștia habar nu au că împrăștie virusul mai departe”, a declarat Dominic Fritz pe pagina sa de Facebook.

Argumentele candidatului USR la Primăria Timișoara sunt faptul că testele făcute suspecților de COVID-19 sunt făcute fie dacă au simptome, fie dacă au venit dintr-o zonă de risc. „Aici vedeți absurditatea situației: mulți dintre cei infectați nu prezintă simptome, deci nu sunt testați. Iar dacă ai simptome, dar te-ai infectat de la cineva care nu a fost testat, nu ești testat nici tu! Fix ăsta este cercul vicios care face cifrele să crească!”, a transmis useristul.

Soluția lui Dominic Fritz este ca statul să achiziționeze un nou tip de teste care permit identificarea persoanelor infectate pe loc, cu ajutorul unei picături de sânge. Useristul spune că românii din diaspora care intră în țară în aceste zile trebuie să fie testați, indiferent dacă prezintă simptome sau nu. „Între timp, s-a dezvoltat un alt tip de test, un test rapid, care are nevoie doar de o picătură de sânge, nu trebuie prelucrat în laborator, iar rezultatul se obține pe loc. Asta este singura soluție! Trebuie să cumpărăm masiv aceste teste și să testăm mult mai mult. Miile de români care intră în țară ar trebui toți testați, chiar și dacă nu prezintă simptome! Cadrele medicale ar trebui să aibă acces și să facă testări într-un număr mult mai mare! Cei care au simptomele bolii ar trebui testați”, a comentat Dominic Fritz. În Italia, testele au fost folosite într-un experiment pentru a identifica bolnavii asimptomatici. Rezultatele au dus la izolarea cetățenilor din localitatea respectivă și la eliminarea virusului din urbea în cauză.

La finalul postării, useristul condamnă modul în care guvernul gestionează situația noilor teste și se oferă, împreună cu mai multe ONG-uri, să cumpere produsele medicale astfel încât Timișoara să fie ocolită de COVID-19. „Din câte înțeleg, e confuzie mare – ba s-au cumpărat câteva teste rapide, ba «nu folosim teste rapide în România că nu sunt așa exacte ca și cele din laborator». Fraților, nu mai e timp de filozofie! Sunt în contact cu mai multe ONG-uri din Timișoara pentru a găsi soluții private, furnizori etc. Dacă e nevoie, cumpărăm noi testele și le donăm autorităților. Doar să testăm rapid!”, a încheiat Dominic Fritz.