Dominic Fritz, în vizită la Clinica de Oncologie a Spitalului Municipal: „Temperatura este una acceptabilă”

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a fost în vizită la Clinica de Oncologie a Spitalului Municipal pentru a verifica dacă bolnavii de cancer stau în frig. Temperatura „este una acceptabilă”, susține edilul, dar soluțiile sunt pe termen scurt.

Pe lângă modificările deja făcute, se vor monta și calorifere electrice.

„Mă bucur că aici, la Oncologie, unde situația era cumplită săptămâna trecută, au fost schimbate caloriferele și deja temperatura este una acceptabilă, în medie 20 de grade în saloane. Pe etajul doi (…) am vorbit cu Enel să instaleze o nouă rețea electrică pentru că actuala nu duce niciun calorifer electric și vom putea apoi să instalăm calorifere electrice. Am vorbit și cu câțiva pacienți care mi-au confirmat că situația e acceptabilă. Astea sunt soluții pe termen scurt pe care nu le putem implementa în toate clădirile publice. Problema e reală în continuare”, a declarat Dominic Fritz.

1000x100 casa brutarului
celtic transilvania 1000x100px

Primarul Timișoarei spune că soluția stă în mâna Guvernului României.

„Cei care sunt legați la termie, gospodării, spitale, școli, ei trebuie să plătească prețul integral prin compania Colterm și prețul la gaze e între 800 și 900 de lei în condițiile în care anul trecut era 100. E imposibil să ducem aceste sume din bugetul local. Concluzia este că Guvernul încă ignoră această problemă majoră. (…) Toți banii Primăriei merg către Colterm. Eu nu am puterea să fac bani sau să fac prețul la gaz mai mic. Cel care are această putere e Guvernul. (…) La București sistemul de termoficare plătește 150 de lei pentru gaz de la o companie de stat românească, RomGaz, dacă noi am avea acces la acest preț nu ați vedea aceste știri. Noi plătim de patru, cinci ori mai mult”, a spus edilul.

banner maxagro