Numărul mașinilor din Timiș aproape s-a triplat în ultimii 15 ani

Deși pe drumurile din județul Timiș circulă tot mai multe mașini, reprezentanții Poliției Timiș afirmă că numărul accidentelor rutiere este în scădere. Prin urmare, sunt înregistrate și mai puține decese, precum și persoane rănite grav.

Tot mai puține persoane mor pe șoselele din județul Timiș. Nicolae Aurel Scornea, adjunct al șefului Poliției Timiș pe linie de ordine publică și rutieră, a declarat, vineri, în cadrul unei conferințe de presă, că anul trecut au avut loc de aproape trei ori mai puține accidente rutiere grave față de anul 2015.

În anul 2021, la nivelul structurilor de poliție rutieră din cadrul IPJ Timiș rezultatele au fost peste măsură, având în vedere cei trei indicatori ce compun riscul rutier: accidente grave, numărul de morți și persoanele rănite grav. Dacă în anul 2015 am înregistrat 295 de accidente grave, în anul 2021 am înregistrat 101. În ceea ce privește numărul persoanelor decedate ca urmare a accidentelor rutiere, avem și aici o scădere de la 64 la 41. De asemenea, persoane rănite grav, de la 276 am scăzut la 78. Cred că este cea mai mare scădere din ultimii ani. Aceste rezultate au fost susținute și de acțiunile organizate la nivelul județului. Trebuie ținut cont de faptul că județul Timiș reprezintă 3,96% din suprafața teritorială a României”, a explicat comisarul șef Nicolae Aurel Scornea.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

aurel scornea

De asemenea, adjunctul șefului Poliției Timiș a mai precizat că în ultimii 15 ani numărul mașinilor înmatriculate în județ aproape s-a triplat.

Dacă în anul 2006 erau înregistrate peste 138.000 de mașini, la sfârșitul anului trecut erau înregistrate la nivelul județului Timiș peste 370.000 de autoturisme. Aici vorbim doar de cele înmatriculate în județul Timiș. Mai trebuie să luăm în considerare că multe se află în leasing sau în rate, plus sunt alte mașini din județele limitrofe, mă refer la Mehedinți, Gorj, Dolj, Hunedoara și Arad. Apreciez ca fiind foarte bună activitatea pe linia rutieră desfășurată în anul 2021”, a afirmat Nicolae Aurel Scornea.

banner 970 x 250