Domeniul schiabil s-ar putea mări pe Muntele Semenic. Vezi ce planuri are Frunzăverde!

Consiliul Județean Caraș-Severin a demarat un nou studiu privind amenajarea unei noi pârtii pe Muntele Semenic. Momentan însă, problema este că traversează Parcul Național și, prin urmare, forul are nevoie de avizele de construire pe care le eliberează Consiliul Științific.

„Suntem în faza în care facem un studiu, care și el va trebui aprobat ulterior în Consiliul Științific al Parcului Național și, ulterior, dacă vor fi date aceste aprobări, conform legii, prin compensarea suprafeței respective de către Primăria Văliug, vom reuși să generăm, dacă respectă legislația în vigoare, o Hotărâre de Guvern prin care acel teren să fie acordat Primăriei Văliug la schimb. El e în Parcul Național, dar va fi cea mai bună soluție pentru o pârtie de 6 kilometri pe Muntele Semenic.  Studiul a fost demarat. Acest amplasament ar putea să fie obiectivul accesării unor fonduri pe turism de către Consiliul Județean. Trebuie spus  însă că investițiile de acest gen în infrastructură turistică necesită o participare de 65 la sută din partea celui care accesează fondurile, deci este o participare foarte mare, dar nu imposibilă”, a declarat astăzi Sorin Frunzăverde, în cadrul conferinței de presă pe care a susținut-o la sediul Palatului Administrativ.

În altă ordine de idei, în această primăvară, Consiliul Județean se va apuca de amenajările pârtiei Slalom Uriaș, care este în proprietatea forului. „Necesită amenajări specific. Nivelări, depietrificare, eliminarea obstacolelor care constau în pietre, e un volum mare de lucrări, vor începe din primăvară. Vom vedea la nivelul Consiliului Județean ce sumă va trebui să afectăm acestor lucrări, care vor începe cât de repede o va permite timpul”, a adăugat președintele Consiliului Județean Caraș-Severin.

expresb 1000x100

De altfel, tot pentru zona Muntelui Semenic, cel mai înalt for din județ a mai elaborat un studiu, extrem de complex, în valoare de 45 de milioane de euro, care ar revigora turismul în totalitate, dacă ar primi finanțare. Cel mai probabil acesta va fi depus spre analiză pe Programul Operațional Regional. Pe lângă pârtii, proiectul prevede realizarea unui centru de agrement și sport nautic, un parc acvatic, un sat de vacanță și multe altele. Astfel de decizii sunt luate la nivel de județ, chiar dacă nu intră în responsabilitatea Consiliului Județean, pentru că mediul de afaceri este la pământ în Caraș-Severin. Chiar și așa, Frunzăverde a precizat că singurul lucru pe care forul său nu poate să îl facă este să construiască hoteluri.