Se întorc ninsorile! Avem cod galben în Caraș-Severin

În contextul atenționărilor emise astăzi de către Administrația Națională de Meteorologie, valabile de joi, 5 martie, de la ora 13.00, și până sâmbătă la ora 16.00, oficialii de la centru au dispus prefecților și șefilor structurilor pentru situații de urgență să ia primele măsuri pentru prevenirea și gestionarea producerii unor situații de urgență.

Conform avertizărilor meteorologilor, începând de mâine, de la ora 13.00, va ninge abundent în zonele montane şi în regiunile sud-vestice ale țării, urmând ca, începând de vineri de la ora 16.00, ninsorile să fie prezente și în Oltenia, Muntenia, centrul şi sudul Moldovei, cea mai mare parte a Transilvaniei şi în sudul Banatului.

În funcție de evoluția fenomenelor meteorologice, inspectoratele pentru situații de urgență și autoritățile locale vor activa planurile de intervenție pentru prevenirea apariției unor situații de urgență. Ministerul Afacerilor Interne recomandă conducătorilor auto să circule cu prudență în zilele următoare și să aibă în vedere că precipitațiile pot avea ca efect depunerea unui strat consistent de zăpadă care ar putea îngreuna traficul rutier.

banner 970 x 250
tm4ua media express de banat (100x1000px)