Domeniul imobiliar în antiteză. Pentru unii un risc, pentru cei mai mulți o afacere de succes pentru viitor

La nivelul locuințelor, sondajul Eurostat, publicat la jumătatea acestui an, semnala încă o dată faptul că jumătate din fondul de locuințe în România este mai vechi de 30 de ani și că 46% din populația României trăiește în gospodării supra-aglomerate, în comparație cu o medie europeană de 17%. Cererea pornită din această realitate va fi, cel mai probabil, doar nuanțată de tendințele apărute în cursul ultimelor luni.

Pandemia i-a îndepărtat pe oameni, iar din cauza faptului că nu se poate preciza data la care contextul epidemiologic actual se va încheia, există o tendință de a căuta o apropiere a cetățenilor față de familie prin intermediul unor variante precum găsirea unor locuințe în același cartier. Totodată, oamenii caută să evite circulația cu mijloacele de transport în comun, dar și a drumurilor lungi în condiții de aglomerație.

Și pentru că lucrurile merg în lanț, în zonele urbane este afectat sistemul de circulație cu mijloace de transport în comun, folosite în special de angajați. Densitatea urbană reprezintă oricum o imensă problemă pentru un oraș care dorește să evolueze, iar relocarea profesională ar putea deveni, în anumite cazuri, o variantă organică, de decongestionare, aleasă chiar de oameni. Și această regulă se poate aplica fără dar și poate în orașele mici, locul unde viața socială dar și de familie se desfășoară într-o manieră liniștită și în deplină armonie. Dacă se nuanțează faptul că orașul deține un fantastic potențial turistic așa cum este cazul Reșiței, atunci o investiție în domeniul imobiliar va fi alegerea perfectă. Cel mai modern complex imobiliar din oraș, City Center, oferă toate garanțiile în acest sens prin calitate, siguranță și mai ales confortul după care tânjesc tot mai mulți.

leader board 728 x 90 px

Densitatea în clădirile office reprezenta o provocare pentru companii și implicit pentru dezvoltatori, chiar înainte de impunerea măsurii de distanțare socială. Viitorul este încă necunoscut, iar felul în care companiile se vor adapta rămâne sub semnul întrebării. Asta, pentru că trebuie luați în considerare o serie de factori – de la randamentul financiar și rata de productivitate la legislație și tehnologie.

Indicatorul de referință pentru creditele ipotecare a fost ajustat în această toamnă, iar evoluția acestuia este una fluctuantă. Leul românesc depășește, în continuare, cotele istorice în fața monedei europene. Piața tinde să își adapteze strategiile de vânzări în funcție de toate variabile apărute în sectorul economic, iar oferta rămâne sensibilă la modul în care băncile se vor poziționa în relație cu toți acești factori. Și cu toate acestea există curajoși atât de de o parte a taberei cât și de cealaltă,  oameni care nu-și pierd speranța și privesc lucrurile din perspectiva unui viitor în care clasicul gri nu-și mai găsește locul, lăsând campionii în față: tehnologia, natura și cât mai mult spațiu.

Locația, arhitectura, avantajul de a avea totul la îndemână și de a te bucura, în același timp, de natură, au fost baza acestui proiect #inspirat al celor de la City Center care nu întâmplător este poziționat în Reșița, orașul care de astăzi te îndeamnă să descoperi un oraș cochet, în jurul căruia muntele și viața agitată se îmbină în armonie, dezvoltarea puternică a urbei fiind cea care i-a #inspirat și i-a #motivat în acest proiect unic, din care poate face parte oricine.

Ca un plus în toată această criză, pe „scenă” intră și sectorul politic, preocupat să găsească soluții pentru rezolvarea problemelor, iar acest lucru îi încurajează pe antreprenori. Se așteaptă atenuarea crizei sanitare prin intermediul unui ansamblu de acțiuni implementate de la macro la micro. Vorbim de politici monetare adoptate de la nivelul băncilor centrale europene, până la cele locale, cu mici schimbări apărute în cazul creditelor cu garanții de stat sau cu apariția unor variante de finanțare atractive. De asemenea, interesul oamenilor pentru investiții cu grad scăzut de risc, cum ar fi cele imobiliare, reprezintă o contra-pondere semnificativă, potențată de schimbările la nivelul stilurilor de viață anticipate sau semnalate de studiile de impact realizate pe tot parcursul acestui an. Prin urmare, întocmai unor ostași plecați pe câmpul de luptă cu fruntea sus și credința în suflet, oamenii sunt încurajați să grăbească pasul și să ia cele mai bune decizii pentru ei și familiile acestora, dispuși să investească într-un viitor sigur, inspirat.

Coordonatele sunt trasate din biroul City Center aflat pe Strada I. L. Caragiale nr. 16, etaj 3, din Reșița. Pe profesioniști îi găsești acolo de luni până vineri, între orele 9.00 și 17.00, dar îi poți contacta și la numărul de telefon 0739 39 50 30.