Doman și Moniom vor avea canalizare!

Încep lucrările de alimentare cu apă în cartierele aparținătoare de municipiul Reșița. După demersurile prelungite ale autorităților locale, au fost deblocate sumele pentru ca și Moniomul sau Domanul să se bucure de aceste facilități.

Ideea de demarare a lucrărilor pentru apă și canal în cartiere care țin municipiu s-a aflat pe agenda oficialilor locali de ani buni. Cu toate că s-au făcut mai multe încercări de obținere de fonduri europene pentru ca aceste lucrări să fie începute, această variantă nu a fost posibilă.

În sfârșit a venit și rândul acestor comunități să poată fi beneficiarii acestor alimentări cu apă. Am încercat și până acum să facem acest pas, dar din lipsă de finanțare și pentru că ne-am lovit de birocrație nu am reușit până acum să îl concretizăm”, a menționat primarul Mihai Stepanescu.

Banii vor fi alocați de la Guvern, iar contractele au fost deja semnate. Termenul de finalizare a lucrărilor este preconizat pentru sfârșitul anului viitor. „Nu a fost posibil să implementăm acest proiect pe bani europeni. Comisia europeană a respins finanțarea. Ne bucurăm că am găsit o altă posibilitate de finanțare. Contractele au fost semnate deja, iar lucrările vor fi începute în acest an. Sperăm ca până la sfârșitul anului viitor lucrările să fie într-o stare avansată de finalizare, dacă nu chiar finalizate”, a mai menționat edilul-șef.