Banii de la stat vor fi suplimentați!

Nemulțumirea din rândul oamenilor de afaceri a izbucnit în clipa în care banii pe care aceștia ar trebui să îi primească de la stat pentru angajarea șomerilor cu vârste de peste 45 de ani sunt blocați din lipsă de fonduri. O sesizare din partea unui angajator revoltat a ajuns și pe adresa redacției.

În cazul de față, agentul economic SC Energy R&D 2007 a încheiat contracte cu trei șomeri încadrați în categoria de vârstă de peste 45 de ani. Cu toate acestea, banii nu au venit încă din partea AJOFM. Cererea inițiată de către angajator pentru a-și primi banii cuveniți a fost „răsplătită” cu un răspuns care explica faptul că bugetul pentru astfel de plăți a fost deja epuizat pe acest an.

Faptul că la doar șase luni de la începutul anului 2014 fondurile alocate pentru aceste stimulări ale agenților economici de a face noi angajări au fost deja epuizate ridică mari semne de întrebare în rândul celor care au făcut deja cereri pentru a-și primi banii cuveniți de la stat.

Contactat pentru a ajuta la lămurirea situației, Caius Isac, directorul AJOFM Caraș-Severin, a explicat că agenția așteaptă finanțare pentru a putea să ofere subvențiile care li se cuvin angajatorilor.

Suma alocată anul acesta la nivel de județ pentru stimularea încadrării în muncă a șomerilor a fost de aproape două milioane și jumătate de lei, bani cheltuiți până acum aproape în totalitate. Lucrul îmbucurător, chiar dacă nu pentru angajatorii rămași fără bani, este faptul că tot mai mulți agenți economici sunt interesați să angajeze de când sunt răsplătiți de stat pentru interesul lor.

„Pe anul acesta am avut bugetate două milioane și trei sute de mii de lei, din care până acum am cheltuit două milioane. Au început să se miște angajatorii, sunt tot mai mulți. Am cheltuit aceste sume și de la începutul anului până acum am încheiat un total de 96 de convenții în care sunt angajate 223 de persoane. Nu au mai ajuns banii, dar acest lucru nu este un inconvenient”, a explicat Caius Isac, directorul AJOFM Caraș-Severin.

Mai mult decât atât, conducerea Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă îi liniștește pe agenții economici speriați că ar putea rămâne fără banii promiși. Demersurile pentru ca bugetul să fie suplimentat cât mai repede au fost deja făcute, iar sumele să-i poată acoperi și pe cei care au rămas cu buza umflată vor fi alocate cât de curând.

„Orice firma va primi banii, pentru că acordarea sumelor nu este preferențială. Anul trecut s-au terminat în aprilie. Sper ca în maxim două luni să ne vină fondurile pe care le cerem, pentru că avem mai mulți angajatori care au depus dosarele”, a mai menționat Caius Isac.

tmc 640