Dolot a pus lacătul și pe un magazin Kaufland din Timișoara!

kaufland

Oferte false de Black Friday, mizerie și alimente ținute în condiții improprii! Asta au descoperit comisarii de la Protecția Cosumatorilor la retailer-ul timișorean!

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș a controlat vineri ofertele speciale de produse alimentare și nealimentare de la magazinul Kaufland Timișoara, promovate în revista proprie, precum și zona de alimentație publică.

În urma verificărilor, comisarii timișeni au constatat numeroase abateri. Astfel, 18 din cele 28 de produse alimentare și nealimentare, prezentate în revista Kaufland ca fiind oferte de Black Friday, erau comercializate la același preț de dinaintea perioadei de campanie.

De asemenea, la toneta de alimentație publică plasată în parcare, în vecinătatea întrării in magazin, s-au constatat următoarele: utilizarea unui cuptor necurățat si neigienizat de mult timp, cu resturi alimentare arse și cu depuneri în strat gros de grăsime arsă și folosirea unor grătare electrice și ventilatoare murdare.

1000x200 dacus 02

În două vitrine de frig și una caldă în care erau depozitate diferite sortimente de mezeluri, brânzeturi, respectiv preparate calde, aceste produse nu erau depozitate la temperatura declarată de producător prin eticheta produsului.

Ca urmare a depistării acestor nereguli, echipa CJPC Timiș a aplicat amenzi contravenționale în valoare totală de 60.000 lei și a dispus oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare afectate de regimul greșit de temperatură din vitrine și oprirea temporară a prestării de servicii pentru toneta de alimentație publică. Reșițeanul de la șefia Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Claudiu Dolot, a cerut toleranță zero față de astfel de agenți economici, lucru care a funcționat și atunci când, pentru prima dată în România, a fost închis un fast-food McDonald´s. Tot în Timișoara!

publicitate si promovare online banner maxagro