Cabinetele stomatologice, aproape de redeschidere în două unități de învățământ din Timișoara

brush teeth g151ce24b7 1280

Două școli de cartier din Timișoara au fost dotate cu scaune stomatologice, astfel încât copiii să poată merge la dentist chiar în unitățile de învățământ în care studiază. Primăria Timișoara, Inspectoratul Școlar și Colegiul Medicilor Stomatologi din Timiș derulează un proiect prin care vor să readucă serviciile stomatologice în școlile din întreg orașul. 

Primele scaune stomatologice au ajuns la școlile gimnaziale nr. 1 și 15 din cartierele Fratelia și Fabric.

„Suntem bucuroși să mai facem astfel un pas către ceea ce ne angajam atunci când ni s-a oferit votul: sănătate pentru copiii timișoreni, dotări în cabinetele școlare și grijă a administrației pentru viitor. Vor urma și alte proiecte în școli, în sprijinul educației și sănătății elevilor și vă vom ține la curent cu evoluția acestora.”, a spus consilierul local Răzvan Stana, implicat în proiectul derulat de Primăria Timișoara, Inspectoratului Școlar Județean Timiș și Colegiului Medicilor Stomatologi din Timiș.

Scaunele stomatologice ajunse în cele două școli vor fi integrate într-un proiect de educație sanitară stomatologică, unde vor putea participa și copii din alte școli, astfel încât numărul beneficiarilor să crească.

Dacă în 2012, în școlile din județul Timiș mai erau doar 10 cabinete dentare, acum nu mai există niciunul. Datele Inspectoratului Școlar Timiș indică faptul că în Timişoara sunt 63 de cabinete medicale şcolare. În mediul rural nu există niciun cabinet medical în școli. Aici, Inspectoratul Școlar a încheiat contracte cu medicii de familie.