Doliu în mediul academic din Reșița! Profesorul Ioan Hălălae s-a stins în Săptămâna Patimilor

ioan halalae
timisoara capitala 2023 Alisia Columbonet 1000x100

Reșița devine tot mai săracă. Încă o figură marcantă a pășit în Lumină, chiar în prima zi din Săptămâna Patimilor. Este vorba despre Ioan Hălălae, profesor universitar și artist fotograf.

Veștile triste persistă în perioada sărbătorilor pascale. După ce jurnalista și scriitoarea Alexandra Gorghiu a plecat dintre noi duminică, luni a pășit în Lumină și Ioan Hălălae, profesor universitar la Reșița, care a îndrumat pașii studenților mai bine de două decenii. A început activitatea didactică în anul 2001. Titlul de doctor în inginerie electronică și telecomunicații îl obține în anul 2010 în urma susținerii publice a tezei „Studiul automatelor celulare ca generatoare de zgomot, folosind algoritmi genetici” la Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei din cadrul Universității „Politehnica” din București. În anul 2019 a fost ales decan al Facultății de Inginerie și Management (FIM) din UEMR. A decis să se pensioneze la finalul primului semestru din acest an universitar, după care s-a dedicat întru totul artei. Și-a expus lucrările fotografice inclusiv la Târgu Jiu, în luna ianuarie a anului curent, la Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu”.

„În dimineața zilei de 18 aprilie 2022 ne-a lovit ca un fulger vestea că fostul nostru coleg, lect. univ. dr. mat. Ioan Hălălae, a plecat spre cele veșnice. Familiei îndoliate, sincere condoleanțe. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească!”, transmite prodecanul Facultății de Inginerie din cadrul Centrului Universitar UBB Reșița, Cristian Chioncel.

promovare banner maxagro

La finalul lunii martie, Ioan Hălălae a împlinit 64 de ani.

Dumnezeu să-l odihnească!

publicitate tmc 640