Ioan Popa, despre lucrarea din Parcul Tricolorului: „Scopul esențial este acela de a sensibiliza reșițenii și nu numai”

monument parcul tricolorului saci de nisip

Unul dintre cele mai discutate proiecte ale Reșiței este fără îndoială cel din aceste zile, derulat în Parcul Tricolorului. Hulită de unii și apreciată de alții, opera lui Nicolae Comănescu, menită să atragă atenția asupra ororilor din Ucraina, este susținută de primarul Ioan Popa, cel care îi mulțumește artistului și apărătorilor demersului pentru implicare.

Poate cea mai controversată lucrare expusă vreodată la Reșița este cea din Parcul Tricolorului, acolo unde mii de saci de nisip înconjoară monumentul dedicat, la origine, eroilor români. De o lună, artistul Nicolae Comănescu, originar din Pitești, așază saci plini de nisip pe treptele placate ale monumentului, aceeași metodă fiind folosită în Ucraina pentru protejarea construcțiilor în fața gloanțelor. Lucrarea a fost dată în folosință luni. Din partea administrației locale a fost prezent consilierul Dorinel Hotnogu, în timp ce primarul Ioan Popa a transmis un mesaj celor implicați, dar și reșițenilor, pe Facebook.

celtic transilvania 1000x100px

„Dragă Nicolae Comănescu, mă bucur că ai acceptat să facem acest proiect inedit, complicat și controversat! Îți mulțumesc, le mulțumesc deopotrivă celor ce au apărat acest demers și celor care au fost critici. Polemicile lansate în jurul sau au dus la puternica sa mediatizare, scopul esențial fiind acela de a sensibiliza cetățenii Reșiței (și nu numai…) în legătură cu o agresiune armată ce se desfășoară la o aruncătură de băț de granițele noastre! Este extrem de îngrijorător că astăzi asemenea orori se pot întâmpla lângă noi.”, este mesajul primarului Reșiței.