DOINA PANĂ: „Guvernul a alocat bani pentru refacerea morilor de la Rudăria!”

Ministrul delegat pentru Apă, Păduri și Piscicultură a vizitat județul Caraș-Severin pentru a inspecta la fața locului obiectivele care trebuie refăcute după inundații sau construite pentru limitarea potențialelor pagube.

Una dintre opriri a fost la complexul mulinologic de la Eftimie Murgu, cel mai mare din țară. Deși localnicii au început lucrările fără să aștepte după fonduri de la centru, primarul s-a declarat mulțumit că vin și banii, chiar și acum, pentru reconstrucția fiecărui obiectiv în parte.

„Există o Hotărâre de Guvern cu destinație specială pentru această zonă. Deja s-a alocat o sumă importantă de bani și bineînțeles că până la finalizarea lucrărilor vor mai veni bani. Vorbim de o zonă nu numai de patrimoniu cultural extraordinar, ci cu un statut aparte și e clar că trebuia să vină banii și ca atare au și venit (…) Un singur lucru nu mi-a plăcut aici: drumul! O zonă cu un asemenea potențial, și sunt sigură că aici vin turiști și vor mai veni, nu se poate … Drumul acela județean trebuie să arate altfel, a declarat ministrul Pană la Complexul Mulinologic.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157648930002595″]

În momentul de față, potrivit oficialilor locali, 2 mori sunt reabilitate, 4 sunt funcționale, iar restul sunt în curs de reabilitare. Deocamdată, cu banii primiți de la centru se pot reabilita încă 9 obiective, dar edilul-șef este liniștit că ministrul Pană i-a promis că suplimentează fondurile, odată ce acestea se consumă.

„Comunitatea locală s-a mobilizat imediat cum a permis apa să se poată lucra, datorită faptului că aceste mori sunt vitale pentru locuitori, iar Guvernul, prin Compania Națională de Investiții, a alocat 1,7 miliarde de lei vechi. Firma a venit deja la fața locului, a apărut cu un excavator și urmează să înceapă lucrările, a spus Ilie Imbrescu, primarul comunei.

Localnicii sunt pregătiți să lucreze la mori și spun că sunt disponibili să pună umărul și la reabilitarea drumului județean, dacă forul județean le alocă bani pentru reabilitarea lui. DJ 571 F are o lungime de 7 kilometri și ca turiștii să circule în condiții normale ar avea nevoie doar de strat de asfalt. Cei care conduc comuna spun că în vară, în perioada de weekend, zona este extrem de circulată, numărul turiștilor fiind în medie de 300.

Oficialul Guvernului s-a aflat ieri la Reșița la primele ore ale dimineții, unde a participat la o întâlnire cu silvicultorii din județ, pe tema programelor inițiate pentru reducerea fenomenului privind tăierile ilegale, dar și a noului Cod Silvic. Ulterior, ministrul a susținut o conferință de presă, după care a început deplasările în teritoriu. La Anina, în calitate de membru al PSD le-a vorbit celor prezenți la Centrul de Afaceri despre realizările Guvernului, după care a vizitat Cascada Bigăr, considerată una dintre cele mai frumoase din lume. Programul în județ l-a încheiat cu Complexul Mulinologic.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157648516304850″]

Rămâi cu Express de Banat. Află ce a declarat ministrul Pană despre o potențială investiție la Reșița!


Comments

  1. Adrian says:

    Asa si?
    Mare lucru si morile alea. Ce mare scofala este de ele?
    Tot asa ca si cascada bigar? Cred ca aia care vin la cascada plang dupa benzina consumata.
    Daca cand nu ai nimic cu ce sa te lauzi, te lauzi si tu cu ce ai.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/