Ploile umflă râurile din Caraş-Severin. Joi avem cod galben, iar vineri va fi portocaliu!

Precipitaţiile abundente pe care le-au anunţat meteorologii i-au determinat pe hidrologi să anunţe instituirea de avertizări de cod galben şi portocaliu pe râurile de pe raza judeţului Caraş-Severin.

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a apelor a emis două avertizări: prima, de cod galben, intră în vigoare din această noapte, de la ora 3:00 şi se menţine până sâmbătă la ora 12:00, pe râurile din bazinele hidro Timiş-bazin superior şi mijlociu, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera şi Cerna. Se vor înregistra creşteri importante de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidro menţionate, cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE şi de INUNDAŢIE.

Mâine noapte, la ora 23:00, intră în vigoare şi o avertizare hidrologică cod portocaliu valabilă până vineri noapte la ora 24:00, pe râurile din bazinele hidrografice: Timiş superior, Nera şi Cerna. Se menţionează că fenomenele hidro periculoase se pot produce mai ales pe afluenţii de grad inferior ai acestor râuri, precizează o informare a Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă ,,Semenic” Caraş-Severin.