Ploile umflă râurile din Caraş-Severin. Joi avem cod galben, iar vineri va fi portocaliu!

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Precipitaţiile abundente pe care le-au anunţat meteorologii i-au determinat pe hidrologi să anunţe instituirea de avertizări de cod galben şi portocaliu pe râurile de pe raza judeţului Caraş-Severin.

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a apelor a emis două avertizări: prima, de cod galben, intră în vigoare din această noapte, de la ora 3:00 şi se menţine până sâmbătă la ora 12:00, pe râurile din bazinele hidro Timiş-bazin superior şi mijlociu, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera şi Cerna. Se vor înregistra creşteri importante de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidro menţionate, cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE şi de INUNDAŢIE.

promovare banner maxagro Muzeul TM

Mâine noapte, la ora 23:00, intră în vigoare şi o avertizare hidrologică cod portocaliu valabilă până vineri noapte la ora 24:00, pe râurile din bazinele hidrografice: Timiş superior, Nera şi Cerna. Se menţionează că fenomenele hidro periculoase se pot produce mai ales pe afluenţii de grad inferior ai acestor râuri, precizează o informare a Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă ,,Semenic” Caraş-Severin.

STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/