Doi sportivi din Timiș, siguri de prezența la Jocurile Olimpice de la Tokio!

Marea sărbătoare a sportului de la Jocurile Olimpice de la Tokio de anul viitor se apropie cu pași repezi. Perioada de calificare este în toi, iar până acum, doi sportivi din Timiș pot spune că sunt ca și siguri de prezența anul viitor în Japonia.

Primul care s-a calificat a fost canotorul Florin-Marian Enache. Sportivul, alături de Ioan Prundeanu, a calificat barca de dublu vâsle a României la Tokio, ca urmare a rezultatului obținut la Campionatul Mondial de la Linz. Calificată este barca, dar e greu de crezut că federația va mai schimba componența sportivilor. De asemenea, și naționala de baschet 3X3 a României s-a calificat la Tokio, ca urmare a punctajului din clasamentul mondial, la fel ca și Rusia, China și Mongolia. Naționala o are în componență și pe timișoreanca Ancuța Stoenescu (foto). Acesta poate concura anul viitor, când va avea 40 de ani!

Și alți sportivi din Timiș mai au șanse la calificare. Canotorul Cristian-Ilie Pârghie face parte din barca de 8+1 a României, care are șansa să prindă biletele pentru Tokio anul viitor, la Regata de la Lucerna. Șanse mai are și luptătorul legitimat la CSM Lugoj, Ivan Guidea. De origine din Republica Moldova, Guidea este naturalizat ca român.

leader board 728 x 90 px

foto: frbaschet.ro