Cartier general în Capitala Banatului pentru Robert Lupu și echipa națională. Misiunea: Mondialul!

Sărbătorile trec și încet-încet, sportivii revin la antrenamente. De duminică, echipa națională de futsal a României se va pregăti, sub comanda selecționerului reșițean Robert Lupu, la Timișoara, pentru calificarea la primul Campionat Mondial din istoria tricolorilor.

Reunirea naționalei este programată duminică, de la ora 17, la Sala ”Constantin Jude”. Până la data de 10 ianuarie, lotul va face câte două antrenamente pe zi. Lupu a programat un al doilea cantonament, tot la Timișoara, din data de 20 ianuarie. De altfel, cu miza calificării la Mondial, FRF a amânat reluarea Ligii I de futsal, care urma să aibă loc la finalul acestei luni. La finalul celui de al doilea stagiu de pregătire din orașul de pe Bega, naționala va pleca direct în Cehia, la Brno, unde se dispută grupa de calificare.

România va juca meciuri cu Kazahstan, echipa țării-gazdă și Slovenia. Prima clasată se califică direct la Campionatul Mondial, programat toamna aceasta în Lituania. A doua clasată va merge la baraj. România nu a participat niciodată la un Mondial de futsal, doar la campionate europene.

foto: frf.ro