Doi sârbi au fost prinși navigând ilegal pe Dunăre, la Baziaș!

Poliţiştii de frontieră de la frontiera Moldova Veche au depistat doi cetăţeni sârbi care au trecut ilegal frontiera pentru a pescui în apele teritoriale româneşti ale fluviului Dunărea.

Aceștia au observat, cu ajutorul sistemului de supraveghere, pe fluviul Dunărea, la aproximativ 240 m de linia de frontieră, în apele teritoriale româneşti, pe raza localităţii Baziaş, o ambarcaţie sârbească cu două persoane care desfăşurau activităţi de pescuit comercial.

Imediat, un echipaj de intervenţie al poliţiei de frontieră a procedat la interceptarea ambarcaţiunii pescăreşti aflate în apele teritoriale româneşti.

În urma cercetărilor specifice, s-a stabilit că cele două persoane sunt cetăţeni sârbi, cu vârste de 61 și respectiv 71 de ani. Aceştia au declarat că au navigat pe fluviul Dunărea cu scopul de a pescui şi nu au realizat că trecuseră frontiera.

„Pe numele celor doi cetăţeni sârbi, poliţiştii de frontieră au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor de  intrare ilegală în ţară prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat şi pescuit comercial fără licenţă şi autorizaţie de pescuit, fapte prevăzute şi pedepsite de Codul penal şi Ordonanţa de Urgenţă 23/2008, cei doi cetăţeni sârbi fiind apoi predaţi autorităţilor de frontieră vecine”, potrivit frontieriștilor.