Doi pensionari sârbi, ridicaţi de frontierişti

De Bobotează, când majoritatea românilor se călcau în picioare pentru un strop de apă sfinţită, poliţiştii de frontieră din Moldova Veche au avut treabă. Ei au reţinut doi cetăţeni sârbi care pescuiau ilegal în apele teritoriale ale României.

Dis de dimineaţă, pe camerele de supraveghere a Dunării a apărut o ambarcaţiune cu motor care se se învârtea în apele teritoriului românesc, pe direcţia localităţii Moldova Veche. Doi sârbi pescuiau utilizând plase şi diferite unelte când şalupa Poliţiei de Frontieră a ajuns lângă ei. Pescarii au fost reţinuţi şi conduşi la sediul sectorului Moldova Veche pentru verificări.

“Persoanele prinse la pescuit au fost identificate ca fiind M.D., în vârstă de 65 ani şi S.J., de 52 ani, cetăţeni sârbi, care pescuiau ilegal în apele teritoriale ale României. Din declaraţiile făcute în prezenţa interpretului, cei doi şi-au justificat fapta afirmând că s-au deplasat în apele României pentru a strânge plasele purtate de vânt şi de curenţii fluviali”, a precizat Alina Tănăsescu, reprezentantul Poliţiei de Frontieră.

Cei doi s-au ales cu dosare penale, dar urmează să se întoarcă acasă.