Gala jurnalismului de mediu din Sudul Banatului

La sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Caraş-Severin are loc luni, începând cu ora 11, festivitatea de premiere a reprezentanţilor mass-media care au realizat cele mai interesante materiale sau au iniţiat dezbateri legate de consecinţele grave pe care deşeurile miniere de pe malul Dunării le au asupra mediului.

Evenimentul organizat de Grupul Ecologic de Colaborare Nera face parte din proiectul “Poluarea transfrontalieră cu deşeuri miniere pe Dunăre, realitate şi în acelaşi timp bombă mediatică”, finanţat prin Programul IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Republica Serbia. După o scurtă prezentare a rezultatelor proiectului, făcută de Cornel Popovici Sturza, coordonatorul proiectui şi preşedinte al GEC Nera, şi Jasmina Turturea, reprezentant al partenerului Škola Plus din Serbia.
Apoi va fi prezentat concursul de investigaţii şi ştiri jurnalistice privind fenomenele de agresiune împotriva mediului din zona de sud a Banatului, după care invitaţii vor fi invitaţi să vizioneze un material video, investigaţia jurnalistică România de poveste: Praful ucigaş de la Moldova Nouă. Ceremonia de atribuire a premiilor şi diplomelor va fi urmată de un cocktail.