Cărăşenii participă astăzi la slujba de Bobotează

Credincioşii ortodocşi sărbătoresc astăzi Botezul Domnului, zi care încheie seria sărbătorilor de iarnă. Şi în Caraş-Severin oamenii vor lua cu asalt bisericile din oraş pentru a duce acasă apa sfinţită.

Boboteaza  se sărbătoreşte în a şasea zi a lunii ianuarie şi aduce mii de creştini în bisericile din întreaga ţară. La finalul Sfintei Liturghii, preoţii oficiază slujba de sfinţire a apei, care este împărţită mai apoi oamenilor. Conform tradiţiei, agheasma luată de la biserică în ziua de Bobotează are proprietăţi vindecătoare şi nu se alterează niciodată.

La Catedrala Episcopală din centrul Caransebeşului, slujba, care începe la ora 9.30, va fi oficiată de Episcopul Lucian. Şi în celalalte biserici şi mănăstiri din judeţ preoţii vor ţine slujba de sfinţire a apei, iar în jurul orei 12.00 agheasma va fi oferită credincioşilor.

Potrivit tradiţiei ortodoxe, agheasma se bea dimineaţa, pe nemâncate, în următoarele opt zile. Pe parcusul anului se poate administra bolnavilor, dar poate fi luată şi la sărbători sau în timpul postului.