Doi medici din Timişoara, trimişi să gestioneze „criza COVID19″ la Hunedoara!

Doi medici din Timișoara şi doi din Craiova vor oferi oferi sprijin autorităţilor din Hunedoara pentru a gestiona „criza COVID-19″ din acest judeţ, unde sunt 108 cazuri de infecţie cu noul coronavirus, iar mai multe cadre medicale s-au îmbolnăvit.

Medicul Luciana Rotaru, medic şef la UPU – Smurd de la SJU Craiova, cpt. Marian Diaconu, medic specialist ATI de la Spitalul Militar Craiova şi alţi doi medici de la Institutul Naţional de de Sănătate Publică Timișoara au fost detaşaţi, prin ordin al secretarului de stat Raed Arafat, în perioada 3-8 aprilie, în judeţul Hunedoara.

Cei patru, consideraţi experţi medicali, vor coordona şi oferi consiliere şi sprijin autorităţilor din Hunedoara pentru a pune în aplicare planul de măsuri luat de autorităţile locale în SJU Deva, spital închis şi transformat în centru pentru tratarea pacienţilor cu COVD-19, dar şi în celelalte patru spitale suport din judeţ.

„Cei patru medici ajung la Deva în scurt timp pentru a coordona, pentru a oferi sprijin şi pentru a asigura implementarea planului de măsuri care a fost stabilit în judeţ, având în vedere situaţia înregistrată la această dată. (…) Practic, în perioada 3-8 aprilie, cei patru experţi medicali vor analiza situaţia generală şi cea de la SJU Deva şi se vor asigura că măsurile aprobate de comandantul acţiunii, de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, domnul doctor Arafat, vor fi puse în practică”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Lucian Morogan, purtător de cuvânt al Prefecturii Hunedoara.

Potrivit reprezentanţilor Prefecturii Timişoara, la SJU Deva, spital închis, în care se tratează acum doar bolnavii de COVID-19, vor fi reorganizate secţiile, vor fi stabilite circuite pentru bolnavii infectaţi cu noul coronavirus, iar personalul medical va fi redistribuit astfel încât să fie asigurate ture în toate secţiile, în special acolo unde cadrele medicale au fost infectate şi sunt sub tratament sau sunt în izolare acasă.