Doi investitori puternici tatonează terenul la Moldova Nouă

Primul dintre cele nouă puncte asumate de Adrian Torma în campania electorală, atragerea de investitori și crearea locurilor de muncă, se-ndreaptă cu pași mărunți, dar siguri, spre materializare.

În urma închiderii gigantului american Delphi Packard (furnizor global în electronică și tehnologii pentru automobile, vehicule comerciale etc), la Moldova Nouă o mare parte din localnici și nu numai au rămas fără locuri de muncă, lucru care a condus la creșterea ratei șomajului – o situație destul de neplăcută pentru progresul orașului.

Viziunea edilului-șef asupra orașului pe care-l conduce, în privința dezvoltării, nu se rezumă la vorbe, ci la fapte: „În timp ce toți politicienii (deputați, senatori etc) se laudă că aduc locuri de muncă și bani guvernamentali în Caraș-Severin, singurii care mișcă, concret, în întâlniri cu investitorii sunt: Moldova Nouă și Reșița. Noi, datorită facilităților (clădirile construite), avem posibilitatea să aducem investitori foarte buni în zonă. Referitor la orașul pe care-l conduc, există discuții înaintate cu doi investitori puternici. Or, asta înseamnă undeva între 500-1.000 locuri de muncă”, explică Adrian Torma.

celtic transilvania 1000x100px

Numele investitorilor care urmează să vină la Moldova Nouă nu vor fi, încă, divulgate, însă am fi vrut să aflăm măcar locația de desfășurare a viitoarelor activități. Întrebat dacă cele două firme vor închiria spațiul fostului Delphi, Torma lămurește: „Pe modul de acordare a clădirilor sunt mai multe discuții. Există atât discuții de vânzare, cât și de închiriere. Ambele variante stau în picioare. Deocamdată, suntem în momentul în care discutăm lucrurile, astfel încât partenerii să-și facă un business, în plan real, pe un termen mediu și lung. Lucrul pe care-l doresc și încerc să-l identific la investitori se rezumă la desfășurarea activității în zonă pe termen mediu și lung, asta pentru a evita situația cu care ne-am confruntat în trecut”.

În lupta pentru aducerea locurilor de muncă în orașul de pe Dunăre, PNL-istul Torma punctează: „Nu am apelat la ajutorul niciunui politician, de la niciun partid. Pur și simplu munca, bătălia echipei din primărie, dar și relațiile interumane pe care le-am construit, înainte de a fi primar, au condus spre acest drum. Eu sper ca, până la sfârșitul anului, să putem avea un investitor, dacă nu, chiar doi, stabilizați la Moldova Nouă”.