Doi dintr-o lovitură! Președintele Vela o refuză pe Mihaela Popovici, Felix Borcean are zilele numărate!

Deranjat de modul în care Felix Borcean a justificat numirea liderului Tineretului Social-Democrat din Caraș-Severin ca manager al spitalului din Caransebeș și trecerea sa la PNL, președintele PNL Caraș-Severin a dezvăluit, pentru expressdebanat.ro, decizia pe care o va lua în Biroul Politic Județean, decizie ce-i poate fi fatală edilului-șef.

Marcel Vela a reacționat prompt ca urmare a celor explicate de Felix Borcean în Express de Banat cu privire la înscrierea Mihaelei Popovici în PNL. Potrivit senatorului liberal, Borcean ar fi spus lucruri parțial adevărate sau chiar denaturate prin omisiune, motiv pentru care a făcut unele precizări.

„Declarând «Solicitarea a venit din partea domnului Vela în cadrul unei discuții să o aduc alături de noi», omite intenționat de ce am spus asta și că nu a fost chiar așa, deoarece a fost o sugestie nu o solicitare. Într-adevăr, după ce a numit anul trecut în septembrie interimar la conducerea spitalului un lider PSD, sfătuindu-se cu președintele PSD Caraș-Severin, am avut și eu ulterior o discuție cu el ca să aflu ce s-a întâmplat și comunicându-i că a greșit și că nu este corect ce face, nici față de mine și nici față de colegii din PNL. Atunci i-am explicat că în baza deciziilor CN și BEx care precizează clar că sunt interzise orice înțelegeri cu PSD și că, așa cum prevăd articolele din Statut, va trebui să-l excludem din PNL”, a afirmat liderul liberalilor din Caraș-Severin.

Excluderea lui Felix Borcean din partid ar fi fost împiedicată tocmai de Marcel Vela, care i-a oferit soluția salvatoare. În plus, a vorbit și cu președintele Ludovic Orban, care ar fi pus totul pe lipsa experienței politice a lui Borcean. „Ca să-l protejez, i-am sugerat (nu solicitat) atunci când am aflat din presă ce făcuse, că singura soluție pentru a nu fi exclus din partid este să descopere în respectivul pesedist vreo urmă de liberalism și să-l aducă la calea cea bună, adică să-l înscrie în PNL, lucru pe care l-am comunicat și președintelui Ludovic Orban care aflase de năzbâtia de la Caransebeș. Pentru că respectiva adeziune la valorile liberale a fost semnată mult mai târziu și condiționată doar de un examen, constatând și o neasumare publică a acestei opțiuni politice, sincer, am unele dubii legate de vreo scânteie de liberalism în semnatarul acestei adeziuni și voi vota în BPJ împotriva înscrierii în PNL”, a mai spus Vela.

În cazul în care Mihaela Popovici nu va fi primită în PNL se ajunge, practic, în situația în care Felix Borcean a încălcat deciziile CN și BEx, precum și articolele din Statutul PNL, abateri grave care se sancționează cu excluderea din partid!