Societatea Aquacaraș, restantă la rezolvarea solicitărilor edilitare

Primarul comunei Glimboca este supărat pe conducerea societății Aquacaraș, care nu își apleacă atenția și către localitatea de pe Valea Bistrei. Petru Crîsnic spune că a tot depus solicitări la societatea de distribuție a apei în județ, pentru a lega un cartier al comunei de rețeaua principală de apă, însă fără nicio rezolvare, deși investiția ar fi fost suportată de Primăria Glimboca.

„De la Aquacaraș am solicitat să le tragă pe cheltuiala mea țeava de apă și racordurile să fie suportate de locatari. Am depus  solicitarea de 2-3 ani. Sunt peste 40 de gospodării acolo. Și azilul de bătrâni se află în aceeași zonă. Ce ține de utilități legate de energia electrică și gaz au asigurate acolo, dacă li se arde vreo lampă, mă anunță, trimit și le schimbă, dar nu au apa pe sistem centralizat, nu au nici canalizare. Am încercat un proiect, însă fiind un număr redus de familii, nu aprobă nimeni”, spune Petru Crîsnic.

Edilul menționează că fiind cartier separat ar trebui și altă stație de epurare. „Canalizare am înțeles că acum, cu programul de investiții, Aquacaraș ar introduce canalul, dar la apă e problemă. Am vrut pe cheltuiala primăriei să tragă rețeaua, fiind pe domeniul meu privat și atunci fiecare racord se plătește. Au spus că îmi vor face un deviz de lucrări, dar până acum, de 2-3 ani, nimic. Este vorba de 1 km de țeavă”, a precizat edilul comunei Glimboca.

leader board 728 x 90 px

Petru Crîsnic a mai adăugat că acest cartier este foarte apropiat ca distanță de Oțelu Roșu și, poate, în urmă cu câțiva ani ar fi fost bine să cedeze cartierul în proprietatea orașului Oțelu Roșu, care are mai multe posibilități financiare.

„Strada asfaltată e oprită undeva la trecerea podului, oamenii într-adevăr au mai puțin de mers ca să vină spre Glimboca pe drumul pe care l-am betonat de la așezământul monahal, dar a fost o solicitare în urmă cu câțiva ani să cedăm zona orașului Oțelu Roșu și nu am vrut… Poate era mai bine”, aminteşte Petru Crîsnic, primarul comunei Glimboca.