Casă pentru cetățenii de onoare

Unul dintre beneficiile cetățeanului de onoare al orașului de pe Sebeș și Timiș este faptul că acesta primește din partea Consiliului Local teren pe care să își construiască o casă. Astfel, doi artiști, cetățeni de onoare, vor începe în curând construcțiile unor noi locuințe pe terenul primăriei.

O hotărâre aprobată în 2011 stabilește ca fiecare cetățean de onoare al municipiului Caransebeș, în urma unei solicitări, să beneficieze de o parcelă de 500 metri pătrați pentru a-și construi o locuință. Ca urmare a acestei hotărâri, doi dintre cetățenii de onoare și-au exprimat dorință să își atribuie acel teren.

Pentru cetățenii de onoare ai municipiului Caransebeș, din țară sau din străinătate, Consiliul Local a aprobat o hotărâre în anul 2011 prin care li se atribuie celor care doresc și nu au în prezent o proprietate imobiliară sau o locuință în Caransebeș, un teren de până la 500 metri pătrați, dat în folosință pe durata existenței construcției”, explică primarul municipiului Caransebeș, Marcel Vela. Așa cum a promis, Marcel Vela s-a ținut de cuvânt și a reușit să obțină aprobarea acestei hotărâri. Așadar, sculptorii Bata Marianov și Eugen Petri sunt primi cetățeni de onoare ai Caransebeșului care își vor construi casă în orașul gugulanilor.

Cine sunt cei doi cetățeni de onoare

Bata Marianov este cel care a condus, a manageriat și a organizat Simpozionul Internațional de Sculptură în Lemn din Parcul Teiuș, simpozion care a adus în patrimoniul cultural al Caransebeșului un număr de 33 de sculpturi în lemn, ce au rămas definitiv în parc.

Sculptorul, artistul și profesorul de arte plastice Eugen Petri este proiectantul Arcului de Triumf din Caransebeș, denumit oficial Monumentul Unității Spiritual-Creștine, și a organizat simpozioanele de sculptură în marmură.

Cei doi artiști au primit două loturi de teren de câte 500 m pătrați fiecare pentru a-și construi o locuință, astfel încât să fie legați pentru tot restul vieții de Municipiul Caransebeș”, povestește primarul Caransebeșului.

Cele două condiții impuse

Pentru a beneficia de acel teren, cei doi sculptori sunt nevoiți să îndeplinească două condiții: „Construcțiile caselor trebuie să fie începute în maximum un an de zile și să se finalizeze în maximum trei ani de zile pentru ca loturile respective să fie valorificate într-un mod concret, iar Primăria Caransebeș să înregistreze aceste autorizații de construire. De asemenea, imobilele construite vor întregi tot ceea ce înseamnă numărul de clădiri al municipiului Caransebeș și evident vor crește veniturile la bugetul local ca impozite pe clădiri și ca și contribuabili din partea celor doi cetățeni de onoare”, explică Marcel Vela.


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/