Doi ani pentru două microbuze! Un vis împlinit de Primăria Caransebeş!

La Caransebeș au fost aduse și cele două microbuze necesare transportului public în comun, conform proiectului inițiat în administrația Marcel Vela. Microbuzele vor fi necesare rutelor de pe străzile mai înguste al municipiului.

Contractul pentru cele două mijloace de transport a fost unul cu probleme, astfel că a fost nevoie de peste 2 ani de zile pentru soluționarea litigiilor pe cale juridică, precizează directorul Transal Urbis, Ovidiu Chimigeriu.

„Am reușit rezilierea contractului în instanță în urmă cu câteva luni, am și recuperat 130.000 de lei, pe care firma a fost obligată să ni-i plătească ca penalități de întârziere plus daune interese și imediat am început o nouă licitație. Şi a câștigat o firmă din Timișoara. Valoarea unui microbuz este de 260.000 de lei cu TVA inclus (55.000 de euro), are o capacitate de 12 locuri pe scaune și 10 în picioare, vor circula cu aer condiționat și vor avea rampă pentru persoanele cu handicap. Vor circula pe rutele Triaj, Valea Cenchii, Spital, pe care nu le putem acoperi cu autobuzele”, ne-a declarat directorul Transal Urbis, Ovidiu Chimigeriu.

„Mă bucură recepția microbuzelor pentru că este un lucru benefic pentru oraș. Provin dintr-o fabricație (Mercedes) care nu mai are nevoie de prezentare, sunt echipate cu toate dotările necesare, respectă toate normativele”, spune primarul Felix Borcean.

1000x200 dacus 02

La recepția celor două autovehicule a fost prezent și cel mai vechi dintre consilierii locali, Valentin Dascălu, membru în Consiliul de administrație de la Transal și cel care a votat în mandatul lui Marcel Vela reînființarea transportului public în comun.

„Atât pentru autobuze, cât și pentru microbuze a fost votat proiectul de hotărâre în mandatul anterior, iată că la 2 ani de când circulă autobuzele au sosit și cele două microbuze, care vor fi mai utile decât autobuzele pentru transportul public, pentru că sunt doar anumite ore din zi mai aglomerate, în rest sunt goale. Cred că va fi suficient ca în loc de un autobuz să fie folosit un microbuz pe anumite trasee, pentru a face economie la carburant. Din punctul meu de vedere, este un vis împlinit pentru locuitorii orașului”, a menționat consilierul social-democrat Valentin Dascălu.

publicitate si promovare online banner maxagro